Home / Vijesti / BiH / Preventu potrebno 400 radnika, a našli samo dva: Išli smo od kuće do kuće i nudili posao!

Preventu potrebno 400 radnika, a našli samo dva: Išli smo od kuće do kuće i nudili posao!

Kompanija otišla toliko daleko da je za potrebe pokretanja proizvodnje u Travniku i Bugojnu organizovala sastanak sa sekretarima mjesnih zajednica, koji su onda išli od kuće do kuće i animirali potencijalne radnike

 U ‘Prevent grupaciji’ suočavaju se s ogromnim teškoćama u obezbjeđenju radne snage pa su tako u Visokom od potrebnih 400 radnika za proizvodnju za Ford Focus uspjeli angažovati samo dva.

“Pitanju ljudskih resursa pristupamo kroz dva projekta. Jedan je iznikao iz ‘Prevent School Automotive’, koja je prerasla u ‘Takt akademiju’, kojom prikupljamo adekvatne kadrove iz tzv. VSS i srednjoškolskog segmenta, ali smo učestvovali i u projektima prekvalifikacije u Goraždu, Srebrenici, Travniku i u zadnje vrijeme u Ključu. U Visokom od 4.000 evidentiranih na Zavodu, koleginice iz našeg HRa su pozivale 1.200 nezaposlenih, od kojih se samo stotinak javilo na telefonski poziv, 40 je prošlo kroz obuku, a samo njih dvoje je potpisalo ugovor o radu. Nama nedostaje još 398 radnika! Mi smo u Visokom, Brezi, Ilijašu, Kaknju, te u Zavidovićima i drugim okolnim općinama obišli srednje škole, razgovarali sa direktorima kako bi učenike završnih razreda (u maju ove godine) mogli zaposliti kod nas”, kazao je nedavno Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH.

Dodao je da je kompanija otišla toliko daleko da je za potrebe pokretanja proizvodnje u Travniku i Bugojnu organizovala sastanak sa sekretarima mjesnih zajednica, koji su onda išli od kuće do kuće i animirali potencijalne radnike.

 

(Indikator, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

POSLOVNIDNEVNIK.BA

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)