Home / Ličnosti / POVRATAK NOVAKA ĐOKOVIĆA Ne želim ništa manje od prvog mjesta na svijetu

POVRATAK NOVAKA ĐOKOVIĆA Ne želim ništa manje od prvog mjesta na svijetu

NOVAK ĐOKOVIĆ (30) vraća se tenisu nakon šestomjesečne stanke prouzročene ozljedom lakta. Narednih dana sudjelovat će na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju.
Srpski tenisač trenutačno je pozicioniran na tek 12. mjesto ATP ljestvice, no spreman je povratiti titulu prvog reketa svijeta.
“Primarni cilj u životu, kao i tenisu, jest da uživam u onome čime se bavim. To je ono što me drži u igri. To je ono što drži i Rogera Federera. Vidjeli ste što je sve učinio poslije polugodišnje pauze. Vratio se na vrh, kao i Rafael Nadal koji je momentalno najbolji svjetski tenisač. Obojica su dokazali da se napornim radom sve može napraviti. Uspjeh se ne povezuje s godinama ako vodiš računa o svojem tijelu i mentalnom stanju”, rekao je Novak Đoković koji se svojevremeno na čelnoj poziciji u kontinuitetu zadržao 223 tjedna.
Svjestan je kako su povratci najteži pa stoga ne pomišlja na megalomanske pothvate.
“Plan je da nastupim u Abu Dhabiju, Dohi te na Australian Openu. Kasnije bih se posvetio velikim turnirima koji slijede. Davis Cup još je pod znakom pitanja, no sve ovisi kako će moj lakat reagirati na treninge i mečeve”, otkrio je ne odstupajući od svojih ambicija.
“Ne bih bio iskren prema sebi kada bih rekao da želim nešto manje od prvog mjesta na svijetu i Grand Slam titula. Svjestan sam svoje prošlosti u kojoj sam se dokazao samome sebi. Zašto sve ne bih ponovio? Osjećam ogromnu želju, a za uspjeh je neophodno da budete posvećeni i da vjerujete.”
Želju za pobjedama ulijeva mu i sadašnji trenerski stožer. U travnju se razišao s dugogodišnjim trenerom Mariánom Vajdom, a danas surađuje s Andreom Agassijem i Radekom Štepanekom.
“Postavili smo i kratkoročne i dugoročne ciljeve. Razmišljali smo kako da unaprijedim igru te kako da igram efikasnije uz što manje umaranja. Radek Štepanek bio je jedan od najstarijih aktivnih tenisača pa zna kako ostati u formi. Andre Agassi ima specifičan pristup igri i životu što mi pomaže da budem samopouzdaniji i da na stvari sagledam iz drugačijeg ugla”, izjavio je Novak Đoković uz priznanje kako u vrhu teniskog svijeta želi vladati još godinama.
“Ne želim postavljati granice. Zašto bismo vjerovali da s napunjenih 30 godina više nećete biti na vrhuncu? Jimmy Connors je s 40 godina igrao polufinale US Opena. Ako bih danas okončao karijeru i analizirao jesam li zadovoljan ostvarenim, odgovor bi bio potvrdan. Sretan sam postignutim, no nisam potpuno zadovoljan, znajući da mogu više”, poručio je jedan od teniskih velikana.

 izvor/Index/
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)