Home / Vijesti / Regija / HRT u središnjem Dnevniku proglasio Bosnu i Hercegovinu članicom Europske unije

HRT u središnjem Dnevniku proglasio Bosnu i Hercegovinu članicom Europske unije

HRT je opet napravio glupost.

U središnjem Dnevniku, dok su izvještavali o UN-ovoj rezoluciji o Jeruzalemu, prisilno naplaćivana javna televizija izvalila je glupost koja se ne može objasniti jednostavnim previdom.

U opširnom obrazlaganju o izostanku hrvatskog glasa za rezoluciju kojom se Ameriku poziva na odustajanje od odluke o jeruzalemskoj prijestolnici Izraela, nabrojali su “članice” Europske unije koje su bile suzdržane prilikom glasanja.

Među njima su naveli i Bosnu i Hercegovinu.

Da ne bi bilo zabune, BiH nije članica EU-a.

Potrudili su se ilustrirati svoju glupost

“Među članicama EU-a, sedam je zemalja bilo suzdržano. Hrvatska, Češka, Poljska, Mađarska, Latvija, Rumunjska i BiH”, pojasnili su.

Netko bi pomislio da se novinar zabunio. Ali HRT se potrudio podebljati svoj prilog i grafikom koja je prikazivala kartu na kojoj su obojili “članice” Europske unije. Obojili su i Bosnu i Hercegovinu.

Doduše, BiH je bila suzdržana, ali svejedno nije dio Europske unije.

Suzdržana Hrvatska

Prilikom jučerašnjeg glasanja u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda oko Trumpove odluke o Jeruzalemu, Hrvatska je bila jedna od 30-ak zemalja koje nisu glasale za rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom se SAD poziva da odustane od svog nedavnog priznanja Jeruzalema kao izraelske prijestolnice

Od 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda, 128 su glasale za rezoluciju kojom se osuđuje odluka koju je 6. prosinca objavio Donald Trump o Jeruzalemu.

Hrvatska nije bila među njima jer je ostala suzdržana. Od zemalja EU-a tako su glasale još i Češka, Mađarska, Poljska i Rumunjska, dok se Latvija nije pojavila na glasanju. Ostale članice bile su za rezoluciju.

izvor/HRT/Index/POSLOVNIDNEVNIK.BA/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)