Home / Kapital / Izvještaji / BITCOIN PAO TREĆINU SVOJE VRIJEDNOSTI ,JEL OVO KRAJ LUDNICE?

BITCOIN PAO TREĆINU SVOJE VRIJEDNOSTI ,JEL OVO KRAJ LUDNICE?

CIJENA Bitcoina u petak se strmoglavila za tridesetak posto, odnosno za 3.600 dolara i sada iznosi 11.500 dolara. Nastavak je ovo strmoglavog pada cijene Bitcoina u posljednjih tjedan dana. Podsjetimo, Bitcoin je još u nedjelju vrijedio vrtoglavih 20.000 dolara.

Prošle godine smo pisali o Bitcoinu:http://poslovnidnevnik.ba/2016/12/27/bitcoin

Pisali smo i o nepoznatom autoru Bitcoina prije samo  par dana:http://poslovnidnevnik.ba/2017/12/19/bitcoin

Pad cijene Bitcoina uslijedio je nakon nekoliko loših vijesti za bitcoin koji je od početka godine narastao za nevjerojatnih 1300 posto, piše CNN.

Upozorenja na rizično ulaganje

Jučer je, zbog sumnji u insajdersku trgovanje, suspendirana trgovina bitcoin cashom – jednom izvedenicom bitcoina, na jednoj od najpopularnijih burzi, javlja CNN.

Američki regulator (Securities and Exchange Commission, SEC) upozorio je ovaj tjedan investitore na rizik ulaganja u, uglavnom neregulirane, digitalne valute.

Početkom tjedna jedna je južnokorejska burza bila prisiljena prekinuti s radom, nakon što su ih dvaput napali hakeri u roku od samo nekoliko mjeseci.

Incidenti su potaknuli pitanja o pouzdanosti tržišta kriptovaluta koje nisu regulirale vlade ili središnje banke.

Business Insider piše kako nema nekog očiglednog katalizatora za današnju rasprodaju, ali s obzirom na opći nedostatak likvidnosti na tržištu, mali potezi mogu se pretvoriti u velike vrlo brzo.

Spominju kako je suosnivač stranice Bitcoin.com, Emil Oldenberg, nedavno izjavio kako više ne vjeruje u Bitcoine te je rasprodao svoj udio u toj valuti  i prebacio se na bitcoin cash. Međutim, i ta je valuta izgubila danas trećinu vrijednosti.

Nevjerojatna godina za Bitocin

“Korekcija kojoj smo danas svjedočili ne iznenađuje”, komentirao je Dave Chapman, izvršni direktor Hong Kongove platforme za kriptovalute Octagon Strategy.

Potonuće cijene umanjit će sjaj nevjerojatne godine za bitcoin. Prošle godine u ovo doba ova je virtualna valuta vrijedila manje od 1000 dolara.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

MILORAD DODIK NERVOZAN ;Već trebalo formirati Vijeće ministara a oni rješavaju neka druga pitanja …

Dragan Čović, Milorad Dodik i Bakir Izetbegović sastali su se danas u zgradi državnog Predsjedništva …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)