Home / Nauka i Tehnologija / PRVI PUT PRIKAZANO U JAVNOSTI: Evo zašto su Rusi pred Vučićem ugurali psa u cijev ispunjenu tekućinom

PRVI PUT PRIKAZANO U JAVNOSTI: Evo zašto su Rusi pred Vučićem ugurali psa u cijev ispunjenu tekućinom

Pred Vučićem je pas jazavičar zaronjen u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot

 Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako ruski naučnici pred srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem psa stavljaju u cijev, koja djeluje da je ispunjena nekom tečnošću. Snimak je pogledalo više hiljada ljudi, a među komentarima se može vidjeti da ljudima nije jasno šta se zapravo desilo sa psom, piše B92.

U tekstu ruskih medija o Vučićevoj posjeti Rusiji, navodi se da je Vučiću tom prilikom potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin zadužen za industriju naoružanja prikazao rezultate rada Fonda perspektivnog istraživanja.

Kako se navodi, Rogozin je Vučiću tom prilikom pokazao nekoliko izuma, a jedna od njih je i “tečnost koja se diše”, prenosi portal B92.

Pred Vučićem je pas jazavičar zaronjen u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot, a koji je poslije nekog vremena izronio živ i zdrav, pišu ruski mediji.

“Vučić je psa potom pomazio i priznao da je veoma impresioniran”, navode ruski mediji, ističući da je ta tečnost pred srpskim predsjednikom prvi put prikazana u javnosti.

Podmornice na dubinama od više od 100 metara ne mogu da se velikom brzinom podignu na površinu upravo zbog kasonske bolesti. Kako bi te situacije izbjegli u budućnosti u podmornicama će biti “tečnost bez azota” koju će ljudi moći da dišu, pa će oštećene podmornice moći brzo da se podignu na površinu.

Međutim, navodi se i da bi tu tečnost mogli da koriste samo veoma obučeni ljudi, zato što odmah proradi instinkt samoočuvanja, grčevi blokiraju grlo i tijelo počinje da se odupire.

Doktor i viceadmiral Tengiz Borisov koji je bio na čelu Komiteta za specijalne operacije podmornica ruske vlade kaže da se ubacivanje takve tečnosti u pluća uglavnom vrši uz ljekarski nadzor jer se “tijelo opire na svaki mogući način” i lijekovi su potrebni kako bi blokirali grčenje grla.

Prema njegovim riječima, eksperimenti poput ovog se uglavnom praktikuju na životinjama.

– Nije sve tako jednostavno kao što je danas predstavljeno. Jadna kuca. Eksperiment je lakše izvršiti u bolnici, kada su tu doktori i sva potrebna oprema. Spasavanje posade iz oštećene podmornice tim metodom je malo vjerovatan – ističe Borisov.

https://youtu.be/Oojauuu3Y_M?t=6

 

 

Komentari

komentari

Check Also

REŠITE PITANJE KOSOVA ŠTO PRIJE ILI NEĆETE UĆI U EU! Ambasador Njemačke poslao jasnu poruku Srbiji

Ambasador Njemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da ne postoje rokovi da Beograd i …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)