Home / After Work / Naučnici otkrili kakvi su muškarci ženama najprivlačniji – mnogima se rezultati neće svidjeti!

Naučnici otkrili kakvi su muškarci ženama najprivlačniji – mnogima se rezultati neće svidjeti!

NAUČNICI sa Sveučilišta u Queenslandu skupini od 160 žena pokazali su fotografije muškaraca i pitali ih koji im je najprivlačniji.

Muškarcima koji nisu često u teretani rezultati se i neće baš svidjeti. Naime, još se jednom ispostavilo da žene najviše padaju na muškarce koji su snažni, odnosno mišićavi te visoki. Na fotografijama nisu mogle vidjeti lica muškaraca, samo njihov goli torzo, a žene su većinski pokazale naklonjenost mišićavim muškarcima.

Osim mišića, važna se pokazala i visina, no ne u tolikoj mjeri kao snaga. Niti jedna žena nije pokazala statistički značajnu naklonjenost muškarcima koji su fizički izgledali slabije. Samo je jedna žena tijekom istraživanja pokazala sklonost slabijim muškarcima, no samo dok ih nije vidjela u usporedbi s drugim, snažnijim muškarcima. Nakon toga je i ona odabrala onog snažnijeg.

“Važnost snage i visine za atraktivnost može biti posljedica mehanizama odabira partnera za reprodukciju. Pokazatelji su to zdravlja i nekih prednosti koje mišićava, tjelesni spremna i mršavija tijela imaju u obrani, lovu i drugim aspektima borbenih sposobnosti”, kažu znanstvenici, prenosi Daily Mail.

Neka ranija istraživanja pokazala su da žene najviše preferiraju kombinaciju nježnijeg lica i snažnog tijela.

izvor/Index/

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Komentari

komentari

Check Also

Karleuša o beogradskom Gay Prideu: “Ovu zemlju vode opasne pederčine pa ćutite”

GAY PRIDE u Beogradu prije nekoliko dana prošao je bez većih incidenata, no veliku pažnju …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)