Home / Ličnosti / Tim Cook iz Apple-a kaže da su programeri zaradili 17 milijardi dolara na China App Store

Tim Cook iz Apple-a kaže da su programeri zaradili 17 milijardi dolara na China App Store

WUZHEN, Kina (Reuters) – Glavni izvršni direktor tvrtke Apple Inc Tim Cook izjavio je kako razvojni inženjeri koriste platformu u Kini za 1,8 milijuna, a ostvarili su ukupno 112 milijardi juana (16,93 milijardi dolara), što predstavlja oko četvrtinu ukupne zarade od globalne aplikacije App Store.

Predsjednik Uprave Applea Tim Cook stigao je prije četvrte svjetske internetske konferencije u Wuzhenu u pokrajini Zhejiang, Kina, 2. prosinca 2017. REUTERS / Aly Song
Cook je podijelio podatke u nedjelju tijekom govora na najvišem svjetskom forumu o cyber politici u Kini, koji je organizirao Cybersecurity Administration of China (CAC), koja nadgleda internetsku regulaciju, uključujući cenzuru.

Ranije ove godine, Apple je rekao da su programeri zaradili oko 70 milijardi dolara u ukupnom prihodu kroz trgovinu.


Apple se suočava s kritikama lokalnih korisnika i skupina za prava zbog podizanja pritiska na kibernetske regulatore u Pekingu nakon što je ove godine odlučila ukloniti stotine aplikacija iz svoje kineske trgovine, uključujući aplikacije za slanje poruka i virtualne privatne mreže (VPN). Veliki vatrozid.

FILE FOTO: Sudionik koristi novi iPhone X tijekom prezentacije za medije u Pekingu, Kina 31. listopada 2017. REUTERS / Thomas Peter / Fotografija datoteke
Apple broji Kinu kao svoju treću po veličini regiju po prodaji, ali je posljednjih godina izgubio udio na tržištu, jer su vrhunske slušalice s lokalnih konkurenata i dalje profitabilnije. Tvrtka se nada povratku zamaha nakon izdavanja modela iPhone 8 i iPhone X koji su isporučeni u studenom.

Američki tehnološki div rekao je ranije da je podatke kineskog oblaka prebacio na poslužitelje lokalnog partnera u kineskoj provinciji Guizhou.

Cook je ove godine nekoliko puta u Kinu, uključujući i listopadski posjet, gdje je bio među rukovoditeljima koji su se susreli s predsjednikom Xi Jinpingom, koji je također u nedjelju pripremio primjedbe na konferenciji.

Sudjelovanje Cooka je očigledno na konferenciji, označavajući prvu visoku razinu izvršne vlasti da prisustvuju četverogodišnjoj povijesti događaja.

Drugi su uključili Google izvršnog direktora Sundar Pichai, koji prvi put prisustvuje konferenciji.

Izvješćivanje: Catea Cadella

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)