Home / After Work / Richard Hammond otkrio koju je važnu životnu odluku donio nakon nesreće u Rimčevu automobilu

Richard Hammond otkrio koju je važnu životnu odluku donio nakon nesreće u Rimčevu automobilu

RICHARD HAMMOND je otkrio da njegova obitelj nikad nije vidjela snimku sudara u kojem je ranije ove godine zamalo poginuo, a upravo iz poštovanja prema njima odlučio je prestati juriti tako velikim brzinama.



Kad je Rimčev električni automobil Concept One u švicarskim Alpama izletio s ceste i zapalio se, Hammond je pomislio da će umrijeti, piše Mirror.

Njegova supruga Mindy i njihove dvije kćeri Isabella i Willow nisu vidjele snimku nesreće, a Hammond tvrdi da mu ni samom nije lako gledati.

Richard Hammond pokazao ozljede nakon nesreće u Rimčevom autu

“Svaki put poželim ući u televizor i vikati: ‘Prestani glupane, ovo će loše završiti'”, priznaje on.

Ovo je drugi put da je za dlaku izbjegao smrt, a za razliku od sudara pri brzini 463 kilometra na sat koji ga je 2006. ostavio u komi, ove se nesreće jako dobro sjeća.

Nakon druge nesreće Hammond je odlučio da je svojoj obitelji dužan prestati juriti tako velikim brzinama, obrazloživši da bi u suprotnom pokazao supruzi i kćerima da ih ne poštuje.

VIDEO “Umrijet ću”, pogledajte razgovor Mate Rimca i Richarda Hammonda

“Moja obitelj nije vidjela snimku posljednje nesreće i mislim da nikad neće. Mindy je ne želi pogledati jer bi je jako naljutila”, kaže on.

Nesreća se dogodila dok je snimao drugu sezonu The Grand Tour i izgubio kontrolu nad dva milijuna vrijednim Rimčevim automobilom Concept One.

Auto je izletio tijekom uspona na uzbrdicu, preletio 30 metara, a zatim se na tlu okretao daljnjih sto metara prije nego što se zapalio.



“Kad se auto počeo okretati, mislio sam da je to to. Shvatio sam da ćemo se razbiti. Za razliku od zadnje velike nesreće, nisam ozlijedio glavu pa se svega sjećam. Puno sam vremena proveo u zraku viseći naglavačke i razmišljajući: ‘Što smo dulje u zraku, gore će biti kad sletimo’, a slijetanje je bilo zaista gadno. Ostao sam zarobljen unutra, nisam mogao izaći iz auta. Porezao sam si ruke pokušavajući”, ispričao je Hammond o detaljima nesreće.

Budući da je znao da će njegova obitelj vidjeti snimku na društvenim mrežama, čim je izvučen iz gorućeg automobila nazvao je suprugu.

Žena Richarda Hammonda progovorila o nesreći: “Izbjegao je smrt dva puta”

“Rekao sam joj: ‘Čuj, Mindy, slomio sam nogu i neka rebra pa se ne brini ako vidiš neku snimku.’ Htio sam joj pokazati da mi mozak radi normalno”, rekao je on.

Nakon nesreće helikopterom je prebačen u bolnicu odakle je poslao ispriku svojoj obitelji.

Usprkos bliskim susretima sa smrću nada se da će njegove avanture poslužiti njegovim kćerima kao inspiracija.

“Ja nisam ovdje samo da ih materijalno uzdržavam nego i da im pokažem da mogu učiniti nešto uzbudljivo sa svojim životom. Vaš posao kao roditelja nije samo mijenjanje pelena, vaš je posao da ih inspirirate. Vi ste njihov prvi susret sa životom odraslih ljudi. Nije dobro za njih da vide da vam je dosadno, da ste frustrirani i neispunjeni”, dodao je.

izvor /Index/

POTPIS

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)