Home / Vijesti / BiH / Modriča: Snimili svećenika kako se seksa s više žena pa ga ucjenjivali

Modriča: Snimili svećenika kako se seksa s više žena pa ga ucjenjivali

KATOLIČKU crkvu u BiH potresa porno skandal nakon što su tri osobe uhićene i pritvorene zbog sumnje da su seks snimkama ucjenjivale katoličkog svećenika iz Modriče, od kojega su uspjele izvući oko 950.000 kuna u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnih snimaka.

Kako pišu Novosti.rs, za ucjenu su osumnjičeni Aleksandar Vasiljević, Saška Kovačević iz Doboja i Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljević i Kovačević uhićeni su 16. kolovoza u akciji “Steroid”, koju su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP RS i PU Doboj. U nastavku akcije 28. kolovoza uhićen je i Joksimović.

“Njima se na teret stavlja kazneno djelo ucjene, odnosno da su od katoličkog svećenika I. K. naplatili oko 950.000 kuna da ne objave snimke na kojima se vidi da je prekršio celibat i stupao u seksualne odnose sa ženama. Radi se o najmanje tri snimke s dvije različite žene, koje su, po svemu sudeći, snimili osumnjičeni”, rekao je izvor blizak istrazi.


On pojašnjava da je svećenik mjesecima plaćao osumnjičenima za šutnju novčano, a ponekad i u skupim stvarima. Za isplatu je koristio i župni novac, a najvjerojatnije i donacije vjernika, budući da je tražene iznose isplaćivao u sitnim apoenima. Kada više nije mogao podnijeti namete osumnjičenih, odlučio je sve prijaviti policiji.

Zamka za ucjenjivače

“Provedena je detaljna istraga, i Kovačević i Vasiljević su uhvaćeni u zamku. Uhićeni su nakon što su u označenim novčanicama i na unaprijed dogovorenoj lokaciji od svećenika uzeli novac u vrijednosti od oko 57.000 kuna”, pojasnio je izvor iz policije za Novosti.

Za vrijeme istrage ispitano je i saslušano više svjedoka, a u nastavku akcije policija je uhitila i Mila Joksimovića, zbog sumnje da je sudjelovao u ucjeni.

Rješenjem suda u Doboju svima je određen jednomjesečni pritvor, koji je za Vasiljevića i Kovačevića prošlog tjedna produžen za još dva mjeseca.

Svećenik I. K. koji je bio žrtva ucjene nije htio komentirati slučaj, kao ni činjenicu da je prekršio celibat.

“Ne bih volio da to ide u javnost”, rekao je I. K.

izvor/Index.hr/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)