Home / Vijesti / BiH / Alarmantno – internet igrica Plavi kit izazvala paniku u regiji

Alarmantno – internet igrica Plavi kit izazvala paniku u regiji

Jeziva online igra Plavi kit stigla je i u naše susjedstvo. Kako javljaju Kurir i Dnevni avaz, pojavila se u Srbiji te u Bosni i Hercegovini.

Zastrašujuća online igra stigla i u Hrvatsku? Misteriozni ‘plavi kit’ podmuklim izazovima i ucjenama nagovara djecu na samoubojstvo, učenici u školama plaču od straha

Roditelji, pripazite: nova online igra koja potiče mlade na samoubojstvo stigla je do Europe!

Jezivi portret tvorca igre koja tinejdžere potiče na samoubojstvo: Postoje ljudi i postoji biološki otpad. Ja sam odlučio očistiti društvo od takvih


Kurir piše da je nekoliko djece u jednoj beogradskoj osnovnoj školi putem društvenih mreža dobilo poziv na igru, a jedna je djevojčica sve ispričala majci koja je s tim izašla u javnost.

– Na Instagramu je dobila link i poruku da se priključi igrici. Pitali su ju je li sigurna da želi igrati. Vidno uplašena došla mi je reći  što se dogodilo i da je odmah izbrisala poruku koju je dobila. Ja sam obavijestila ravnateljicu škole, a ona je obavijestila učenike i nastavnike. Međutim, moja kćer nije jedina koja je dobila poziv, znamo za još nekoliko djece koja su napravila screenshot poruke i objavila ju na svojim Instagram profilima – ispričala je uplašena majka.

Da u Srbiji stvar shvaćaju ozbiljno svjedoči i podatak da je prošlog tjedna tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo upozorenje roditeljima i nastavnicima da obrate pažnju na ponašanje djece.

– Pozivamo sve roditelje i nastavnike da razgovaraju s djecom i prate njihove aktivnosti na Internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja sigurnosti. Također, apeliramo na medije da posvete adekvatnu pažnju ovoj pojavi, kako bi se na vrijeme spriječile neželjene posljedice – navodi se u saopćenju.

izvor/Sl.Dalmacija/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)