Home / After Work / VIDEO Severina je danas zvijezda, no ovako je izgledao jedan od njenih prvih nastupa

VIDEO Severina je danas zvijezda, no ovako je izgledao jedan od njenih prvih nastupa

SEVERINA KOJIĆ danas slavi 45. rođendan, a tim povodom prisjetili smo se dana kad je još bila relativno nepoznati djevojčurak te se prezivala Vučković. U suradnji s Yugopapirom pronašli smo tekst koji opisuje jedan od njenih prvih nastupa, a zanimljivo je da je autor teksta već tada vidio veliki potencijal u njoj. I kako je bio u pravu.

Prosinac 1989: Prva večer “Zagrebfesta '89”, u kojoj su nastupili finalisti popularne emisije Radio Zagreba “Demo X”, “lansirne rampe” za mlade, još neafirmirane pjevače, odnosno zamjene za davno dokinut “Prvi pljesak” – pokazala je više nego očitu razliku između profesionalaca i amatera.

Od deset predviđenih izvođača, na podiju Glazbeno-scenskog centra “Kulušić” nije ih se pojavilo dvoje – solistica Leila Mehić i grupa “Modesty” iz Zagreba. Inače, bio je to drugi finale “Demo X-a”, održano pod kapom “Zagrebfesta”, a takav postupak ima puno opravdanje. Naime, znamo li da je prošlogodišnja pobjednica bila Emilija Kokić, ovogodišnji eurovizijski laureat, logično proizilazi da je osnovna namjena te večeri – lansiranje novih imena – opravdala povjerenje organizatora “Zagrebfesta”.

I ovogodišnja smotra “mladih talenata” (natječu se izvođači od šesnaest do dvadeset sedam godina) pokazala je da postoje mladi na koje se već sutra može ozbiljno računati.

Prije svega mislim na pobjednicu u kategoriji solista, Severinu Vučković, koja je vokalnim peformansama, izuzetno sigurnom i zrelom interpretacijom, intonativnom čistoćom te privlačnim scenskim nastupom, odnosno vrhunski uvježbanom koreografijom s plesnom grupom – očitala pravu lekciju mnogim “zvijezdama”.

Nakon njezina nastupa, ostao je dojam da je riječ o rutiniranoj profesionalki koja je na “Demo X-u” nastupila kao gošća u šou-programu.

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



I trećeplasirana po odluci stručnog žirija u dvorani i žirija radio stanica, Zagrepčanka Sanja Novinc, ostavila je izvrstan dojam, no da bi interpretaciju dovela u red, mora još malo poraditi na dikciji, koja je drastično preakcentirana. Ali, to su već finese koje se stječu dugotrajnijim pjevanjem, pa će i taj njen nedostatak vjerojatno s vremenom nestati.

Kategorija rock sastava bila je prilično okrnjena nenastupanjem grupe “Modesty”, koja je stanovitu afirmaciju (doduše, lokalnog karaktera) polučila čestim klupskim nastupima. Uostalom, o atraktivnosti te grupe govori i podatak da je “Prljavo kazalište” izabralo upravo njih kao predgrupu na predstojećem koncertu 18. prosinca u velikoj dvorani Doma sportova.

Nastupili su “Nice”, “Nove igre”, “Moonlights Cats” i “MSPV Band”. Iako je pobjedu odnio sastav “Nove igre” iz Osijeka, najsimpatičniji dojam ostavili su tinejdžeri iz “Moonlight Catsa”.

Loše je svjetlo na cijelu priredbu bacilo vrlo loše ozvučenje i slab odaziv posjetilaca, usprkos tome što je ulaz bio besplatan! No, to već ide na račun službe propagande “Zagrebfesta”.

Prema riječima direktora te smotre Drage Diklića, koji nije krio zadovoljstvo nakon nastupa mladih nada, pobjednicima će se omogućiti da već iduće godine nastupe u “službenoj” konkurenciji najstarijeg jugoslavenskog festivala.

izvor/Index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)