Home / Vijesti / BiH / Počela sjednica o iseljavanju stanovništva iz FBiH

Počela sjednica o iseljavanju stanovništva iz FBiH

Prethodno je danas, u nastavku jedne od ranije započetih redovnih sjednica, odbačen izvještaj o prošlogodišnjem radu Federalne vlade, a odobren polugodišnji izvještaj iz 2016. o radu i finansijskom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Vladin izvještaj je podržan s 47 glasova od neophodnih 50, a predsjedavajući Doma Edin Mušić tvrdi da je isključivi razlog za takav ishod što u momentu glasanja u sali nije bilo dovoljno poslanika koji inače podržavaju rad aktuelne vlade. Mušić je također rekao novinarima da premijer Fadil Novalić ima podršku Stranke demokratske akcije.

Ranije započeta sjednica Predstavničkog doma danas, ipak, nije i okončana te će naredni nastavak uslijediti naknadno, kad se steknu uvjeti za to, kako je obrazložio predsjedavajući Mušić. Prema njegovim riječima, odgovarajuća parlamentarna radna tijela još se nisu izjasnila o amandmanima na zakone iz njenog preostalog dnevnog reda, a to su novi zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju te predložene izmjene federalnog zakona o radu.

Povodom teme koju je za tematsku sjednicu inicirao Dennis Gratz, pozvani su predstavnici institucionalnog i nevladinog sektora, koji treba da predoče poslanicima trendove i razloge iseljavanja stanovništva iz Federacije BiH.

Gratz tvrdi da je ova pojava dobila alarmantne razmjere zbog čega najviše zakonodavno tijelo u Federaciji treba da joj posveti odgovarajuću pažnju.

izvor/Klix/Fena/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)