Home / EU / Njemačka- Lakše do radne dozvole državljana država koje nisu u EU

Njemačka- Lakše do radne dozvole državljana država koje nisu u EU

Poslovnidnevnik.ba je došao do saznanja da Facebook grupa Posao, smještaj, prijava u Njemačkoj ima opisane  sve informacije kako najbrže do posla i radne dozvole u Njemačkoj državljana država koje nisu u EU. Radi se o državljanima zemalja : Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova i Turske.

  1. Radna dozvola (Arbeitserlaubnis) je dokument Njemačke države kojoj odobrava boravak i rad državljana država koje nisu članice Europske unije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Kosovo i Turska) na određeni vremenski period.

    2. Radna dozvola/viza (Arbeitserlaubnis) se riješava na slijedeći način:
    a) Osoba treba osobno doći u Njemačku.
    b) Pronaći smještaj na kojega može imati dokument PRIJAVA BORAVKA U NJEMAČKOJ.
    c) Na osnovu dokumenta Prijava boravka u Njemačkoj ishoditi ostalu potrebnu dokumentaciju.
    d) Pronaći poslodavca sa kojim je potpisao Ugovor o radu na puno radno vrijeme (Vollzeit) od 45 sati tjedno, a cca 180 radnih sati mjesečno.
    e) Sa svim dokumentima se vratiti u svoju matičnu državu i predati zahtjev za izdavanje Radne dozvole/vize (Arbeitserlaubnis) u ambasadi Njemačke.
    f) Platiti taksu za zahtjev za izdavanje radne dozvole/vize.
    g) Nakon što Vam veleposlanstvo/ambasada Njemačke iz vaše matične države odobri radnu dozvolu/vizu, zalijepi je i ovjeri u Vašem pasošu, možete početi raditi u Njemačkoj.

    Poslovnidnevnik.ba
    Poslovnidnevnik.ba

    Sve informacije o ovoj i sličnim temama, možete pogledati na službenoj web stranici Bundesagentur für Arbeit (Federalna agencija za zapošljavanje) na: https://www.arbeitsagentur.de

Pored svih Agencija i organizacija koje stoje na raspolaganju našim radnicima u Njemačkoj i naplaćuju svoje usluge postoji i nešto drugačiji pristup koji nudi :

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Hotel Bayern Restaurant, Cafe Lilo u Njemačkom gradu Spiegelau, www.hotel-bayern.eu za jako pristupačnu cijenu (oko 420 Eur) nudi svim kandidatima za radnike smještaj na bazi od mjesec dana (dok ne nađu posao), prijavu boravka na adresu hotela (dokument bez kojega se ne može zaposliti u Njemačkoj) i svu potrebnu pomoć za zaposliti se u Njemačkoj.

Znači radi se o dvije faze kroz koje prolaze kandidati koji se odluče da stanuju u navedenom Hotelu Bayern  prva dolazak i prijava prebivališta te pronalazak poslodavca i druga povratak sa vizom u  Njemačku i početak rada .

HB_kontakt1

U nedavnom istraživanju kvalitete usluge, cijene smještaja i urednosti, brzine zapošljavanja upravo Hotel Bayern Restaurant, Cafe Lilo je odnio prvu nagradu u konkurenciji od 2700 ponuđača na području SR Njemačke.

 

izvor/Facebook grupa/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)