Home / EU / Slovenija-NLB prodao 3% PETROLA državi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Slovenija-NLB prodao 3% PETROLA državi

Ljubljana 22. veljače 2017. – Nova ljubljanska banka je paket od 63.183 dionice odnosno tri posto Petrola prodao državi, objavio je Slovenski državni holding.

NLB je početkom veljače prihvatila ponudu države koja je postala vlasnica 3,03 posto Petrola. Detalji oko cijene nisu objavljeni no procjenjuje se da je udjel vrijedan oko 20 milijuna eura.

Država je tako povećala udjel u Petrolu ususret skupštini društva koja je na rasporedu 6. travnja. Ta će skupština biti izborna jer nadzornicima ove godine istječer mandat. interes za obavljanje nadzorničkog posla pokazali su svi dosadašnji nadzornici Tomaž Kuntarič, Irena Prijović, Klemen Ferjančič, Matija Blažič, Igo Gruden i Mladen Kaliterna.

Svojeg predstavnika u Nadzornom odboru očekuje i fond J&T kojio je s 13 postotnim udjelom drugi najveći vlasnik Petrola. Neslužbeno se spominje da se iza J&t-a zapravo skrriva mađarski MOL.

izvor/croenergo/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

ozoooo

Özil se povukao iz njemačke reprezentacije zbog rasizma: “Kad se gubi, onda sam Turčin”

MESUT ÖZIL, 29-godišnji njemački nogometaš turskog porijekla, odlučio je završiti reprezentativnu karijeru. Oprostio se od …

Loading...