Home / Ličnosti / Elon Musk u Trumpovom savjetodavnom odboru za ekonomiju

Elon Musk u Trumpovom savjetodavnom odboru za ekonomiju

Direktor Tesla Motorsa, osnivač SpaceX-a i jedan od kreatora PayPala Elon Musk postao je član savjetodavnog odbora za ekonomiju pri budućoj administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Zajedno sa Muskom, odboru je pristupio i direktor Ubera Travis Kalanick. Dvojica čelnih ljudi kompanija sa novim pogledom na razvoj automobilske industrije i industrije usluga prevoza pridružit će se i direktorici Pepsija Indri Nooyi čije se ime također našlo na saopćenju objavljenom u srijedu.

Odbor ili zvanično Strateški forum, služit će predsjedniku SAD-a kao savjetodavno tijelo, a bit će pozvano i u slučajevima kada Trump bude ocjenjivao utjecaj svojih politika na ekonomiju.

Na čelu odbora nalazit će se direktor Blackstonea Steve Schwarzman.
Američka tehnološka industrija bila je izrazito protiv Donalda Trumpa za vrijeme predizborne kampanje, uključujući direktora Tesle.

„Mislim da on vjerovatno nije pravi čovjek“, rekao je Musk tokom predizborne kampanje izrazivši svoju podršku Hillary Clinton.

Ipak, čini se da je Musk odlučio da se protiv Trumpovih pogleda bori u njegovom savjetodavnom tijelu. Podsjećamo, Trump je, bar do sada, važio za osobu koja nije isuviše fascinirana novim tehnologijama koje traže odustajanje od konvencionalnih energenata kao što su nafta i ugalj.

Štaviše, Trump je obećao refokusiranje na naftnu industriju i industriju uglja, pa je time Muskov dolazak u Strateški forum i više nego interesantan potez koji ili ukazuje na Trumpovu promjenjivost ili na Muskov plan da na novu administraciju utječe na prvoj liniji fronta.

izvor/Klix/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)