Home / After Work / Sport / Službeno: Cristiano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte za 2016.!

Službeno: Cristiano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte za 2016.!

Dobitnik Zlatne lopte francuskog magazina France Football za 2016. godinu je igrač madridskog Reala Cristiano Ronaldo.


Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida. Nekoliko španjolskih medija već je ranije otkrilo da će nagrada pripasti napadaču madridskog Reala.

Francuski magazin France Football je nagradu za najboljeg nogometaša godine u Europi, Zlatnu loptu, ustanovio 1956., a od 2010. do 2015. je izbor organiziran zajedno sa Fifom, i tada je Zlatna lopta bila nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.

Od ove godine France Football ponovnno samostalno bira dobitnika Zlatne lopte, dok Fifa ima svoj izbor. No, i u Fifinu izboru isti su igrači kandidati za najboljeg nogometaša godine – Ronaldo, Messi i Griezmann.

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti je Lionel Messi s pet nagrada (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), dok je Ronaldo četiri puta bio dobitnik (2008, 2013, 2014, 2016).

Portugalcu je ovo četvrti Ballon d'Or u njegovoj bogatoj karijeri, ali tek drugi od France Footballa, s obzirom da je tu prestižnu nagradu posljednjih šest godina dodjeljivao u suradnji s Fifom.

Ronaldo je ove sezone zabio 19 pogodaka za klub i reprezentaciju, dodajući još 51 za real prošle sezone i tri gola na Euru 2016. Ujedno je odigrao važnu ulogu u pohodu Portugala na europski tron u Francuskoj. S Real Madridom je također osvojio Ligu prvaka, pobijedivši u finalu po drugi put u zadnje tri godine gradskog rivala Atletico Madrid.

Kako se trenutno nalazi s momčadi na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, Ronaldo neće moći prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade.

Izvor/dnevnik.hr/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)