Home / Kompanije i Tenderi / Apple i iPhone po prognozama Oppenheimera čekaju crni dani!

Apple i iPhone po prognozama Oppenheimera čekaju crni dani!

LONDON – Analitička kuća Oppenheimer smatra kako po Apple i njihov iPhone uskoro počinju crni dani, od kojih se neće godinama oporaviti.

Naime, navedena tvrtka smatra kako će potražnja za novim iPhoneima doseći svoj vrhunac iduće godine te kako će se potom potražnja iz godine u godinu samo smanjivati.

Oppenheimerov analitičar Andrew Uerkwitz navodi kako će Apple zadnji put imati skok u prodaji tijekom fiskalne 2018. godine koja u Appleu počinje 30. rujna 2017. godine kada će na ime desetogodišnjice iPhonea prodati 245 milijuna primjeraka, što će biti 9% više u odnosu na fiskalnu 2017. godinu za koju se procjenjuje prodaja do 225 milijuna iPhonea.

Uerkwitz smatra kako će to ujedno biti i posljednji Appleov „juriš” na korisnike, nakon kojeg će uslijediti desetljeće lošijih poslovnih rezultata. Analitičari kao glavni razlog za ovakvu prognozu navode visoke cijene uređaja koje u stopu ne prate i hardverski noviteti.

James Cakmak (analitičar iz Monness Crespi Hardta) također smatra kako Appleu stižu crni dani, od kojih se neće lako, ako i ikada oporaviti. Kao glavni uteg u budućem Appleovom poslovanju Cakmak navodi zanimanje korisnika za nove VR i AR tehnologije, kao i konkurenciju u vidu Googlea i Amazona.

izvor/Seebiz/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)