Home / Vijesti / BiH / U četvrtak Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje OPEN-s 2016.

U četvrtak Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje OPEN-s 2016.

U četvrtak počinje Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje OPEN-s  2016. Danas je u press sali Grada  Zenica održana press konferencija povodom održavanja 6.Sajma  OPEN-s Zenica 2016, koju je organizovala Direkcija sajma OPEN-s.image-0-02-05-a798ba222864c8112de9b3a0e5f7673eab63a3908652e3865e5b028ca8e54d7d-v

Tema press konferencije bilo je održavanje 6. Sajma OPEN-s koji će se održati od 10. do 13.novembra 2016.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici. Ovo je Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva.

Predstavnici direkcije Sajma OPEN-s Zenica 2016,  Lamija Isaković, PR sajma, Refik Alihodžić, direktor Sajma OPEN-s Zenica 2016, Sedin Biogradlija, predsjednik udruženja poljoprivrednih proizvođača ZDK i Mujo Garanović, član OO, poljoprivrednik i izlagač, upoznali su prisutne novinare sa sadržajem i programom sajma.

Istaknuto je da se, do danas, prijavilo oko 250 izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH, koji će sa svojim proizvodima biti smješteni na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice.

-Manifestacija se organizuje s ciljem promocije domaćih poljoprivrednih proizvoda, kako bi se i na taj način pružila pomoć onima koji svoju egzistenciju vezuju za biznis u poljoprivredi, te smanjio uvoz proizvoda koje mi možemo sami priozvoditi- ističu, pored ostalog, organizatori manifestacije.

Sajam OPEN'S pruža mogućnost izlagačima za prezentaciju, nove kontakte, nova znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti organske poljoprivredne proizvodnje, poljoprivrede, turizma, seoskog turizma i eko – turizma.

Za izlagače je osiguran izlagački prostor, kao i sadržaji koji mogu biti od koristi za buduće poslovne planove.

Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača ZDK.

Slogan 6. OPEN-s je: „Od ideje do realizacije“.

Generalni pokrovitelj Sajma je Grad Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji.

I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad. Partneri Sajma su resorno kantonalno ministarstvo, AS GROUP, odnosno firme Sprind i Klas, Zlatna džezva.

U toku održavanja sajma biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH.

Tokom Sajma građanima će biti dijeljeni, svakog dana, slatkiši, peciva i topli napici, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje Sajma će biti organizovano u četvrtak, 10.11.2016.god. u 11:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Na dan otvaranja, 10. novembra 2016. u 14 sati održat će se i okrugli sto sa temom “Stočarstvo-motor poljoprivrede”, u velikoj sali Vlade ZDK (zgrada RMK).

Kao i prethodnih godina, očekuje se veliki broj posjetilaca, veliki broj partnera i sponzora.

Zbog svega navedenog sajam OPEN-s je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Ulaz na Sajam je slobodan.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)