Home / Vijesti / BiH / BiH ostaje bez pasoša na proljeće!

BiH ostaje bez pasoša na proljeće!

Poništenje tendera za nabavku pasoških knjižica neće odmah izazvati probleme u izdavanju putnih dokumenata bh. građanima, ali bi se to moglo desiti već na proljeće 2017. godine, poručili su za naš list iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).


– Poništenje tendera ne bi trebalo uzrokovati probleme u procesu izdavanja pasoša, ali to svakako zavisi od daljnjeg toka postupka javne nabavke – kaže Amila Opardija, portparol ove državne institucije, a nakon što je naš list objavio da je propao novi trogodišnji ugovor s kompanijom “Muehlbauer” iz Banje Luke.

No, aktuelni ugovor o nabavci pasoških knjižica koji je IDDEEA zaključila s tom kompanijom istječe u martu 2017. godine. Ako ne bude zaključen novi ugovor, tada bi mogli nastati problemi.

Opardija: Ponovit ćemo tender

– Mi ćemo ponovo raspisati tender, a ako se do marta 2017. ne okonča procedura nabavke, odlučit ćemo o daljnjim koracima – navodi Opardija.

Naime, IDDEEA je još u maju ove godine raspisala nabavku pasoških knjižica u vrijednosti od 20 miliona KM za tri godine. Ponovo je izabrana banjalučka firma „Muehlbauer“, ali je Ured za žalbe BiH poništio tender nakon što ga je osporila francuska kompanija “Gemalto”.

Izvor/avaz.ba/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)