Home / Vijesti / Svijet / Bivši terorist ISIS-a: Mosul pada, bitka se seli u Evropu
Bitka_za_Mosul_poslovnidnevnik.ba

Bivši terorist ISIS-a: Mosul pada, bitka se seli u Evropu

AMERIČKI ministar obrane Ashton Carter sletio je u subotu u Bagdad u nenajavljeni posjet kako bi razgovarao o ofenzivi iračkih snaga na džihadističku skupinu Islamsku državu u Mosulu.


Tijekom jednodnevnog posjeta šef Pentagona trebao bi susresti vojnog šefa međunarodne koalicije protiv džihadista američkog generala Stephena Townsenda i iračkog premijera Haidera al-Abadija.

Ashton Carter trebao bi razgovarati o operacijama u tijeku oko Mosula, posljednjeg uporišta IS-a u Iraku, i naporima potrebnima kako bi se drugi grad Iraka vratio normalnom životu nakon njegova ponovnog zauzimanja kao i o uvjetima u kojima će se njime upravljati.

“Bit će puno posla oko rekonstrukcije i stabiliziranja”, kazao je šef Pentagona novinarima u pratnji. “Ključno je da se s tim naporima ne kasni u odnosu na vojne napore koji su u tijeku”, naglasio je on.

Bivši član ISIS-a prijeti napadima u Europi

Belgijanac koji je napustio Islamsku državu upozorio je da će se, nakon što Mosul padne, borbe džihadista preseliti u Europu.

“Amerikanci i Rusi počeli su bombardirati, automobili s bombama su uništeni, a i veliki broj volontera, potencijalnih samoubojica se povukao. Ipak, oni i dalje mogu pripremiti ljude za samoubilačke napade u Europi i to može izazvati daleko veću štetu. Mnogi ondje smatraju da se Mosul ne može obraniti, da se Raka ne može obraniti. Borba se seli u Europu”, upozorio je.

izvor/index.hr/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)