Home / Vijesti / BiH / Energoinvest u Tanzaniji potpisao ugovor vrijedan 39,5 miliona dolara
fb_img_1476286818249

Energoinvest u Tanzaniji potpisao ugovor vrijedan 39,5 miliona dolara

Delegacija Energoinvesta d.d. Sarajevo protekle sedmice boravila je u Tanzaniji i tom prilikom potpisala ugovor s Elektroprivredom Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) u vrijednosti od 39,5 miliona USD.

Energoinvest je ovaj ugovor dobio u Konzorciju sa firmom EMC, Indija. Lider Konzorcija je Energoinvest. U ime Konzorcija ugovor je potpisala direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević, a u ime TANESCO-a, direktor Felchesmi Mrambom.

Predmetni dalekovod je dio velikog projekta povezivanja 400 kV dalekovodne mreže Tanzanije i Kenije, koji se sastoji od tri lota. Naš konzorcij je dobio lot broj 3 koji se odnosi na izgradnju dalekovodne linije 400 kV od grada Arusha (u Tanzaniji) do granice s Kenijom u dužini od 114 km.

Radovi će se realizovati po sistemu ključ u ruke, što podrazumijeva projektovanje, proizvodnju, testiranje i isporuku opreme i izgradnju predmetnog dalekovoda. Rok za realizaciju projekta i završetak izgradnje je 22 mjeseca.

Energoinvest je dobio ovaj posao na međunarodnom tenderu na kojem su učestvovale sve velike firme iz oblasti dalekovoda iz čitavog svijeta.

Očekuje se da će novi posao doprinijeti stabilizaciji i razvoju poslovanja Energoinvesta, a prisustvo u ovom dijelu Afrike omogućiti dobijanje novih poslova, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinvesta.

Izvor/Biznis.ba / FENA/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

F693700D-73A7-4499-884D-D221E4D5EDB8

EU će uzvratiti ako Trump uvede carine na automobile

EUROPSKA povjerenica za trgovinu Cecilia Malmstroem izjavila je u Bruxellesu da je Europska komisija počela …

Loading...