Home / Vijesti / BiH / Organizovano tradicionalno druženje Familije Centrotrans
Centrotrans Malo polje-Igman

Organizovano tradicionalno druženje Familije Centrotrans

Uposlenici, poslovni partneri i prijatelji Centrotransa su se družili na Malom polju.

Sarajevo, 29.08.2016. godine – U nedjelju, 28.08.2016. godine, na Igmanu, Malo polje, organizovan je tradicionalni izlet „Familije Centrotrans“. U sklopu ovog druženja svečano je obilježen i Dan Centrotrans Eurolines-a, a ovom prilikom, prigodnim poklonima, ispraćeni su penzioneri, nagrađeni uposlenici koji su napunili 10, 20 i 30 godina radnog staža ali i proglašen radnik godine.

Ove godine, titulu „Osmijeh godine“ ponijela su dva uposlenika i to Aida Brkić i Ledenko Miralem.

U okviru manifestacije, koju je ove godine posjetilo preko 900 uposlenika, njihovih porodica i prijatelja kompanije Centrotrans Eurolines, organizirani su brojni prigodni sportski i kulturni sadržaji.

Više informacija o Centrotrans Eurolines:

Centrotrans-Eurolines osnovan je 1963. godine kao dio kompanije Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prijevoza putnika. Kroz dugogodišnji rad Centrotrans-Eurolines je prošao razne faze organizacionih promjena koje, uprkos izmjenama društvenih prilika, nisu uticale na uspješnost poslovanja. Centrotrans je 1997. godine primljen u punopravno članstvo Eurolines organizacije. Danas je Centrotrans-Eurolines sa svojim voznim parkom, koji broji više od 200 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske i svjetske tehničko-eksploatacione standarde, vodeća firma za autobuski saobraćaj u Bosni i Hercegovini. U našem vlasništvu su savremene auto-baze, pet poslovnih jedinica, osam autobuskih stanica te četiri savremeno opremljene turističke agencije.

safudin-cengic-718x446

Generalni direktor Centrotrans Eurolinesa mr.sc. Safudin Čengić ovom prilikom je istakao značaj porodice koja je osnov i stub svakog društva, pa tako i naše kompanije. „Kompanija Centrotrans Eurolines ima svoju dugogodišnju tradiciju te moram naglasiti da u ovoj godini bilježi najbolje rezultate u poslijeratnom periodu. Na tome, prije svega, zahvaljujem uposlenicima i čestitam im što u izuzetno teškim uslovima u kojima radimo, svojim predanim radom doprinose ostvarenju ovih rezultata. Zahvaljujem se majkama uposlenika koje su odgojile ljude da njeguju domaćinski duh i supružnicima što su prihvatili da je Centrotrans druga porodica svakom uposleniku. Ovakva druženja jačaju našu kompaniju te se nadam da ćemo svi zajedno nizati buduće uspjehe.“

izvor/Centrotrans/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)