Home / After Work / Mercedes Maybach Vision 6 -Električni motori

Mercedes Maybach Vision 6 -Električni motori

Pokreće ga električni pogonski sklop ukupne snage 550 kW, odnosno 748 KS. Riječ je o pogonu na sva četiri točka, s kojim će Vision 6 do 100 km/h ubrzati za manje od četiri sekunde.

Njemački “Mercedes“ je na Pebble Beach Concours d’Eleganceu predstavio konceptni model „Vision Mercedes-Maybach 6“. Riječ je o vozilu s klasično inspiriranim vanjskim dizajnom, futurističkim interijerom, te električnim pogonskim sklopom snage 750 KS.

Maybach
Maybach

Model Vision 6 možda i najbolje izgleda iz profila, gdje se posebno ističu utjecaji klasičnih legendi prve polovine prošlog stoljeća. Nadalje, Mercedesovi dizajneri su uspjeli odlično upariti pojedine moderne detalje, poput uskih LED svjetala, 24-colnih guma, kamera umjesto retrovizora. Ističu se i retro kupeovski elementi, poput dugačkog prednjeg kraja, zakrivljenih linija, otraga pomaknute kabine, dvostrukih zadnjih prozora.



Uprkos najavi i imenu, ovaj model dugačak je ne šest, već 5,7 metara, što je oko 2,5 cm više od „Rolls-Royce Phantom Coupea“, a visina mu iznosi svega 1.328 mm. Drugim riječima, na zadnjem sjedalu nema mnogo mjesta, ali naprijed je riječ o pravom lounge uređenju.

Maybach
Maybach

Najvažnija karakteristika ovog modela jeste što ga pokreće električni pogonski sklop ukupne snage 550 kW, odnosno 748 KS. Riječ je o pogonu na sva četiri točka, s kojim će Vision 6 do 100 km/h ubrzati za manje od četiri sekunde (najveća mu je brzina ograničena na 250 km/h). Autonomija će se zahvaljujući 80 kWh baterijama kretati više od 320 km (prema testu NEDC – New European Driving Cycle).

U kompaniji također napominju da je spomenute baterije moguće puniti putem standardnih utičnica, ali da će 350 kWh brzi punjač omogućiti autonomiju od oko 100 km za svega pet minuta punjenja. Također, ovaj model je opremljen i sistemom indukcijskog punjenja.

izvor/Faktor/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)