Home / Vijesti / BiH / SARAJEVO-EKSKLUZIVNI CONCEPT STORE I ARHITEKTONSKI BIRO ATELIER01

SARAJEVO-EKSKLUZIVNI CONCEPT STORE I ARHITEKTONSKI BIRO ATELIER01

1                                     ATELIER 01 -Sarajevo Merhemića Trg br.11

primamljiva destinacija za brojna poznata lica sa domaće arhitektonske scene.

Noviteti svjetskog dizajna na našim prostorima

Atelier 01 je novi i jedini prostor otvoren u vidu concept store-a. U sklopu ovoga prostora formiran je arhitektonski biro, a sam interijer uređen je tako da na jednom mjestu pronađete sve potrebno za vaš prostor iz snova. Atelier 01 nudi nesvakidašnje obloge zidova te vlastitu liniju namještaja, sve inspirirano posljednjim svjetskim trendovima.
U sklopu arhitektonskog biroa nude se usluge potpunog dizajniranja prostora, od same ideje, stručnog savjetovanja do finalne izvedbe i opremanja. Zidne obloge daju poseban, finalni pečat svakom interijeru te je njima posvećena velika pozornost.

3

Atelier 01 u svojoj ponudi zidnih obloga predstavlja tri vodeće svjetske kompanije na tom polju. Suradnja je ostvarena sa njemačkom firmom FREUND koja se prvi put pojavljuje u našoj regiji. FREUND nudi zidne obloge od prirodnih materijala i živih biljnih panela. Najveći akcent stavljen je na žive zelene zidove i obloge od kore drveta.2

Pored Freunda, također u okviru Atelier 01 ponude je i talijanski brend                                     ANTOLINI koji predstavlja kamene obloge vrhunske obrade i dekora. Antolini nudi kamene obloge za zidove i podove te razne vrste dekoracija za interijere. Raznovrsna ponuda Antolinija temeljena  je na prirodnom dekor kamenu koji daje mogućnost pretvaranja svakog prostora u jedinstveni interijer. Također kamene obloge za interijer i eksterijer nudi i talijanska  firma GIRASOLE koja je našla mjesto u okviru Atelier 01 concept storea.

4Pored ovih poznatih brendova, Atelier 01 predstavio je i vlastitu liniju namještaja  STAINLESS WOOD 2016 koja se također temelji na prirodnim materijalima. Namještaj je inspiriran drvetom u svom prirodnom obliku. Drvo je predstavljeno kao živa materija. Većina komada nema pravilan oblik već imitira prirodu i slobodu drveta, tako da na određeni način svaki komad namještaja je jedinka za sebe i unikatan je.

5

ATELIER 01 čini mladi tim od tri člana. Sanja Tipura-Ražanica, arhitektica i incijator koncepta, Nejra Hadžić također arhitektica i dizajnerica, te Elvedin Kovač kao PR i sales menager. Kreativnost i mladi ljudi često idu skupa pa je tako bilo i u ovom slučaju. Osnovni cilj ovog tima je ostvarenje novog prostora koji nudi novitete na području arhitekture, interijera i dizajna, te dostupnost svjetskih trendova i kupcima u Bosni i Hercegovini.

izvor/bibermint/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)