Home / Vijesti / BiH / Koncertna turneja “Zukva” Divanhana: ispunite dušu sevdahom i istinskom ljubavlju

Koncertna turneja “Zukva” Divanhana: ispunite dušu sevdahom i istinskom ljubavlju

Poznati bosanskohercegovački bend Divanhana koju je 2009.godine osnovala grupa studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu koja izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima prožeti snažnim uticajem jazza ,popa i klasične muzike  istinski pokušava očuvati tradicijsku muziku od zaborava.Njihova muzika privlači sve više pažnje kod mlađe, ali i starije publike.

Turneja koja je započela u mjesecu martu, koncertom u Beogradu,koja je praktično i domaća i regionalna i evropska turneja, budući da je Divanhana u tom periodu nastupala u mnogim gradovima naše zemlje: Banja Luka, Tuzla, Mostar,Sarajevo, Živinice, Visoko i Gračanica, ali i širom regije i Evrope: Beograd, Štutgart, Hamburg, Minhen, Berlin, Beč, Linc, Podgorica, Nikšić, Niš, Novi Sad,itd, se u augustu nastavlja u prelijepoj Krajini.
Bend će prvo svirati 03.08. Sanski Most zatim 04.08. Bihać 05.08. Ključ 10.08. Bosanska Krupa 11.08. Cazin

“Želimo da predstavimo publici sve što imamo i da im, što se kaže, dođemo na noge. Svima zasigurno obećavamo dobar provod, a sa sobom donosimo i nešto drugačiji repertoar pjesama. Tu je i naravno naš novi vokal Naida Čatić”.
Nakon turneje po Krajini, Divanhana će 12.augusta svirati u Donjem Vakufu, te održati jedan koncert u Hrvatskoj. Sredinom septembra nastupat će u Švicarskoj, odnosno Bernu i Cirihu.

U novembru 2015. godine Divanhana je publici predstavila novi studijski album “Zukva”, kojeg je za regionalno tržište objavila beogradska izdavačka kuća Multimedia Music, dok je u mjesecu februaru britanska izdavačka kuća ARC Music album izdala i za svjetsko tržište.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)