Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Bišćani vode veliki restoran u Rovinju !
Poslovnidnevnik.ba

Bišćani vode veliki restoran u Rovinju !

Poznati Bihaćki ugostitelji iz porodice Kartal koja ima veliku tradiciju u ugostiteljstvu ,više od 35 godina , posjeduju veliko imanje u Hrvatskoj i restoran u kojem mogu ugostiti preko 300 gostiju.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba

Prvi ugostiteljski posao je počeo njihov otac Halid Kartal koji je kao fudbaler igrao za NK Jedinstvo i kasnije Klagenfurt u Austriji .Nakon povrede koju je doživio u inostranstvu se vratio u Bosnu i Hercegovinu i otvorio lokal pod nazivom “No 9”  broj pod kojim je ostvario fudbalsku karijeru. Caffe bar Devetka je bio nadaleko poznat ugostiteljski objekt.Zatvoren je nakon rata.

Pored ovog braća Deni i Kaso Kartal drže lokale u Bihaću Pizzeria “KD” i veliki ugostiteljski objekt “Diplomac” kod Univerziteta Bihać.

Ugostiteljski posao im je već postao tradicija tako da sin  starijeg brata Denija  već studira  hotelijerstvo u Opatiji.

Planovi su tu ali je i trnovit put bio doći u Rovinj  u drugu državu sve napraviti  i pozicionirati se sa restoranom.Restoran Babilon turisti jednostavno opsjedaju ,najviše ima Italijana,Njemaca,Francuza i td.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba

Raspolaže sa jelovnikom na kojem bi mu pozavidjeli i mnogi strani restorani.Pored pečenja svih vrsta imaju pizze, ribe i riblji specijaliteti paste te dosta  mediteranskih jela.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba

Imaju veliki broj radnika jer tako veliki broj gostiju se ne može prepustiti slučaju ,sve mora biti na svom mjestu od kuhara pa do konobara .

Ovih godina kad turizam u pojedinim drzavama bliskog istoka stagnira zbog raznoraznih pijetnji i terorizma.U Hrvatskoj pojačava broj turista a tako i kod Bišćana Kartala u Rovinju .

Ovo je samo jedna od priča i ilustracija o našim vrijednim ljudima koji se ne boje uhvatiti u koštac s poslom bilo kakve vrste ili obima.

Sa poštovanjem ih pozdravljamo i želimo da otvore još ovako lijepih restorana i u Bosni i Hercegovini koja postaje jedna dobra turistička destinacija.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)