Home / Vijesti / BiH / Njemačka ambasada u Sarajevu-Termin za podnošenje zahtjeva za vizu
Kompletna procedura zapošljavanja u Njemačkoj

Njemačka ambasada u Sarajevu-Termin za podnošenje zahtjeva za vizu

Poslovnidnevnik.ba zbog velikih gužvi i potražnje poslova u Njemačkoj,za državljane Bosne i Hercegovine  objavljuje objašnjenje i obavijest o načinima i terminima predavanja zahtjeva za vizu u svrhu spajanja porodice kao i za zapošljavanje.Radno vrijeme ambasade i sve ostalo.

Sistem za zakazivanje termina služi isključivo u svrhu podnošenja zahtjeva za vize. Za podizanje nije potreban termin.

Samo se jedan termin smije zakazati po osobi. Molimo da obratite pažnju na različite kategorije za termine. Podnosioci zahtjeva koji u pogrešnoj kategoriji zakažu termin, bit će vraćeni sa termina i moraju zakazati novi termin u pravoj kategoriji!

Zakazivanje termina je moguće isključivo online, molimo Vas daVaš individualni termin zakažete preko aplikacije link na stranici Njemačke ambasade ili preko ovog ovog linka OVDJE

Na stranici Njemačke Ambasade stoji obavijest.

VAŽNA OBAVIJEST!

Važna napomena!

Svi termini u kategorijama „u svrhu spajanja porodice“ kao i u „svrhu zapošljavanja“su trenutno rezervisani. Iz tehničkih razloga je moguće rezervisanje termina maksimalno 14 sedmica unaprijed. Svakog dana se otvara u sistemu novi kalendarski dan za rezervisanje termina. Nije moguće zakazivanje vanrednog tj. ranijeg termina u svrhu klasičnog zapošljavanja. Predsaglasnost (tzv. Vorabzustimmung) od njemačke agencije za zapošljavanje ili ugovor o radu sa određenim datumom ne predstavljaju razlog za zakazivanje vanrednog termina, obzirom da su nam isti limitirani i isključivo predviđeni za hitne slučajeve.Zahvaljujemo na Vašem razumjevanju.

Odjel za vize Ambasade prima zahtjeve za vizu u slijedećim terminima:

Ponedeljak-petak od 8:00 do 12:00 sati

Opšte informacije za vizu (bez termina) se mogu dobiti pod brojem centrale pravno-konzularnog odjela +387 (0)33 565 380 u slijedećim terminima:

ponedeljak- četvrtak od 13:00 do 16:30 sati

petkom od 12:30 do 13:30 sati

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)