Home / After Work / Zanimljivosti / Prosipanje Soli Po Kući!? Evo Zašto Je Ovo TAKO Dobro!

Prosipanje Soli Po Kući!? Evo Zašto Je Ovo TAKO Dobro!

Od srednjeg veka, ljudi su koristili soli u svrhu čišćenja svojih domova. Zbog svojih ne – toksičnih svojstava, so ( natrijum hlorid ) se koristi za čišćenje i dezinfekciju predmeta u domovima već vekovima. Iako je so smatrana za dragocenu robu pre mnogo decenija, danas paket soli možete kupiti jeftino u bilo kojoj prodavnici u vašoj blizini.

Ovo znači da ne bi trebalo da propustite da istražite prednosti koje dolaze sa korišćenjem ovog proizvoda u našim domovima kako bi čišćenje bio lakši posao. U nastavku su navedeni neki od načina na koje se so pokazala efikasnom u čišćenju, a koje možete primeniti kako bi vaš dom bio bolje mesto, bez da kupujete skupe deterdžente.

Drži mrave podalje

Ako imate veliki problem da držite mrave dalle od svojih ormara za skladištenje hrane ili prozora, treba da imate u vidu da je so savršen alat da se oslobodite ovih malih stvorenja.

Ako su mravi postali previše dosadni i želite da iskoristite jednostavnu metodu da ih eliminišete, samo stavite malo soli na prozore ili na bilo koju površina koju su naselili. Kao što je poznato, so smanjuje i nivo vlage unutar kuće kada se primenjuje na ovaj način.

Čišćenje odvoda
U najvećem broju slučajeva, kad se odvod zapuši za to je kriv sloj naslaga, koji sprečava vodu da prolazi nesmetano. Ove naslage su od masnoća i njihovo gomilanje može dovesti do potrebe za skupim zamenama.

Da biste očistili odvode, sve što treba je da napravite mešavinu od vrele vode i soli i prospete je u odvod. So topi masnoće i dezodoriše sudoperu.

Vraća sjaj bojama

Ako su vam vlakna zavesa ili tepiha izgubila svoj prvobitni sjaj, ne treba da tražite lek suviše daleko. So može savršeno da povrati boju tekstilu samo jednim pranjem. Potopite krpu u koncentrovanu slanu vodu i protrljajte izbledele delove tepiha njom. Ovo pomaže da se očiste mrlje i fleke koje se ne mogu lako otkloniti primenom konvencionalnih deterdženata.

Polira mesing, srebro i bakar

Mnogi koji poseduju ukrase od mesinga, srebra i bakra bi želeli da izgledaju kao novi. Međutim, vremenom metali blede i potrebno je pronaći način kako da se očiste. So je najlakše i nekorozivno sredstvo koje možete upotrebiti za ovu namenu.

Trljanje predmeta smesom od soli i sirćeta daje im sjajan izgled nakon ispiranja. So i sirće rastvaraju mrlje i prljavštinu koje čine da predmet bude bez sjaja.

Čišćenje stakla na kući i kolima

Kako biste očistili prozore i uklonili sve uporne mrlje, pomešajte nekoliko kašika soli sa oko 3 litre tople vode. Koristite ovu smesu za čišćenje prozora, trljajte dobro sve delove koji su isflekani. Ovo bi trebalo dobro da očisti prozore da izgledaju kao novi, čak i prozori na kolima.

Podmlađivanje kože

Mešanje soli sa maslinovim ili uljem lavande stvara savršenu piling kupku. Protrljajte celo telo sa mešavinom i onda isperite prljavštinu tušem. So pomaže da se podmladi koža tako što uklanja mrtve ćelije kože.

Lek za zubobolju

Kada imate zubobolju ili ranice u ustima, ne morate da čekate dok ne vidite zubara. Možete napraviti lek rastvaranjem soli u toploj vodi, kojom ćete zatim isprati usta. Ova mešavina nudi neverovatno ispiranje usta, a i ima i laksativni efekat.

Izbeljivanje i nega zuba

So, kada se pomeša sa sodom bikarbonom, deluje kao izbeljivač zuba, koji možete koristiti uvek. Zubi će vam biti čisti i beli u isto vreme.

Suši odeću tokom zime

Koristite so za ispiranje svoje odeće u završnoj fazi pranja kako biste sprečili skupljanje. Ovo je posebno korisno ako držite odeću van na suncu da se osuši. Odeća, takođe, postaje meka, a sve mrlje su eliminisane.

Izvor/buzzcarrot/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)