Home / Vijesti / BiH / Summit 100 poslovnih lidera JI Europe prvi put u Sarajevu

Summit 100 poslovnih lidera JI Europe prvi put u Sarajevu

Summit 100 poslovnih lidera Jugoistočne Europe okupit će u Sarajevu najeminentnije poslovne lidere iz regije uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Summit 100 trajat će u periodu od 27. do 28. svibnja 2016. u kongresnoj dvorani ASA Group, Trg međunarodnog prijateljstva 25. Sarajevo, a u organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke.

Kopredsjedavajući ovogodišnjeg Summita 100 su Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga i Amer Bukvić, direktor BBI banke.

„Bosna i Hercegovina će nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regiji koji okuplja poslovne lidere Jugoistočne Europe da bi na jednom mjestu predstavile primjere dobre prakse i istovremeno radile na jačanju potencijala za nove investicije kroz suradnju i razvojne projekte“, istaknuo je Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga te dodao da će uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Summit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ biti održan zajedno sa Brdo Brijuni procesom koji će okupiti političku eminenciju Jugoistočne i Centralne Europe.

Summit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore. Cilj ovakvog događaja jeste uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta život u regiji.

izvor/N1/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)