Home / Vijesti / BiH / Njemačke firme traže dobavljače

Njemačke firme traže dobavljače

slika3(1)

 

U okviru zajedničke organizacije njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), upućen je poziv firmama iz BiH da učestvuju u B2B-projektu „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2016“ koji će biti održan 09.06.2016. u Dortmundu.

Cilj ove inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci sa odabranim dobavljačima iz Zapadnog Balkana. Tom prilikom će zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim potrebama voditi direktne B2B-matchmaking razgovore sa uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa Zapadnog Balkana iz slijedećih branši/sektora: proizvodnja mašina i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja prijenosnika/transportera i njihovih dijelova, elektrotehnika, inžinjerstvo u oblasti elektro-hardware te industrija namještaja.

Za potencijalno učešće u ovom projektu je u prvoj fazi potrebno ispuniti prijavu i poslati nazad najkasnije do 22.04.2016. Njemačke firme će razmotriti pristigle prijave te će izvršiti selekciju firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na razgovorima. Službeni jezik ovog B2B-događaja je engleski (opcionalno njemački) jezik. Firme iz BiH koje budu pozvane snose troškove prevoza i smještaja, dok je učešće na B2B-razgovorima besplatno.

Profili 44 zainteresovane njemačke firme, prijavni obrazac te više informacija se nalaze na internet stranici http://bosnien.ahk.de

poslovnidnevnik.ba.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)