Home / After Work / Sport / Sturm u posjeti Konakoviću: KS je spreman za organizaciju bokserskog spektakla

Sturm u posjeti Konakoviću: KS je spreman za organizaciju bokserskog spektakla

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konakovićprimio je jučer svjetskog bokserskog šampionaAdnana Ćatića koji ovih dana boravi na odmoru u Sarajevu.

Ovom prilikom, Ćatić je i lično prenio svoju želju i namjeru premijeru Konakoviću da svoj sljedeći profesionalni meč organizuje u našem glavnom gradu pred bosanskohercegovačkom publikom, čime bi Sarajevo definitivno uvrstio na mapu svjetskih gradova u kojima su se održavali najveći bokserski mečevi.

Adnan Ćatić alias Felix Sturm je u februaru u njemačkom Oberhausenu, nakon meča protivFjodora Čudinova, kada je po peti put osvojionaslov svjetskog prvaka u WBA verziji u srednjoj kategoriji, javno u ringu iznio ovu svoju želju.

Premijer Konaković je, uz čestitke Ćatiću na postignutim rezultatima u njegovom dosadašnjem profesionalnom angažmanu, istakao da je Kanton Sarajevo spreman za organizaciju ovog bokserskog spektakla.

“Organizaciju ovog meča smatramo ukazivanjem velike časti i Vlada Kantona Sarajevo je spremna osigurati sve potrebne uslove za ovaj vrhunski događaj, jer to je najmanje što možemo uraditi za ljude koji na najbolji način promovišu našu zemlju u svijetu”, naglasio je premijer Konaković.

Izvor/radiosarajevo.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

U dvorani Mirza Delibašić BiH demolirala viceprvake svijeta Francusku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)