Home / After Work / Zanimljivosti / Predvidio je teroristički napad u Njujorku i smrt Ledi Di: Ako se smije suditi po tome, loše nam se piše

Predvidio je teroristički napad u Njujorku i smrt Ledi Di: Ako se smije suditi po tome, loše nam se piše

Tvorac društvene igre iz 1995. godine predvidio je teroristički napad na Njujork i smrt princeze Dajane, a teoretičari zavjere tvrde da je to tek početak jezivih događaja koji nas očekuju.

Nevjerovatan crtež na kartici koja je dolazila uz društvenu igru pod nazivom “Iluminati: Igra zavjere” predstavlja jezivo preciznu sliku zapaljenih kula bliznakinja Svjetskog poslovnog centra u Njujorku nakon terorističkog napada na Njujork. Kartica je dolazila uz unapređenu verziju igre koja je objavljena 1995. godine, skoro šest godina prije razarajućeg napada, piše “24 sata”.

Učesnici u igri su dobijali priliku da vode tajno udruženje Iluminata i smišljaju planove za svjetsku dominaciju. Ova organizacija, koju su proslavili romani Dena Brauna, navodno je tajna grupa koju sačinjava svjetska elita koja želi da postavi „novi svjetski poredak“ i preuzme kontrolu nad čovečanstvom – ili barem tako tvrde mnogi zaljubljenici u teorije zavjere.

Činjenica da je igra o tajnoj organizaciji predvidela jedan od najvećih terorističkih napada na svijetu razbuktala je maštu mnogih na internetu koji tvrde da je on djelo Iluminata koji su ovim aktom želeli da dobiju podršku za ratne pohode na Bliskom istoku.  Međutim, ovo nije sve. U novoj verziji igre se nalazi i kartica pod nazivom „Pentagon“ koja prikazuje centar odbrane SAD u plamenu.

Pentagon je takođe napadnut istog dana, a mnogi teoretičari zavjere smatraju da to nikako ne može da bude slučajnost. Članak o ovim karticama objavljen na sajtu Cuttingedge tvrdi da nam igra „daje duhovni uvid u novi svjetski poredak“.

„Ova kartica prilično detaljno prikazuje napad na kule u Njujorku. Kako je Stiv Džekson mogao da zna da će se to desiti? Na vrhu kartice jasno stoji natpis da su krivci za napad teroristi. Kule bliznakinje nije uništila teroristička nuklearna naprava, ili jeste? Ove kartice je mogao da osmisli jedino neko ko je znao o planu Iluminata, jer nema šanse da bi bilo koja osoba mogla da slučajno stvori ove slike koje su se obistinile šest godina kasnije“, stoji u članku.

Čini se da igra predviđa brojne užasne događaje  Zaljubljenici u zavjere takođe tvrde da postoje i karte koje su predvidele zemljotres i cunami u Japanu 2011. godine, pa čak i smrt princeze Dajane. U igri postoji kartica, koja se pojavila dvije godine prije smrti princeze Dajane i koja je prikazuje okruženu paparacima. Na toj kartici stoji da je ona „imuna na napade rivala i liberalnih grupa, ali ne i na napade medija”.

Ali se ipak ne spominje njena smrt.  Međutim, najviše zabrinjava ono što teoretičari zavjera tvrde da igra dalje predviđa. Oni tvrde da je Džekson uspio da se dočepa planova Iluminata i da je igru iskoristio da ih obznani svijetu.

Kako navode teoretičari ove zavjere, to potvrđuje i činjenica da su agenti tajne službe SAD izvršili raciju na njegovom radnom mjestuprije nego što je igra objavljena ne bi li ga natrjerali da je uništi.

Šta sve igra predviđa?

Ako vjerujete u teorije zavjere, onda je pred nama treći svjetski rat.  Kartica “treći svjetski rat“ igračima daje priliku da pokrenu još jedan globalni konflikt i tako sprovedu novi svjetski poredak.

Tu su još i kartice koje prikazuju udar asteroida i dolazak antihrista. Jasno je da nam se ne piše dobro.  Sa druge strane, brojni skeptici tvrde da kartice ne predviđaju ništa jer je postojao pokušaj terorističkog napada na kule bliznakinje 1993. godine, dvije godine prije izlaska nove verzije igre.

Ali to sigurno neće spriječiti ljude na internetu da poput Moldera i Skali traže istinu.

Izvor/B92/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)