Home / Vijesti / BiH / Novi proizvod mljekare Meggle: Ayran domaće kvalitete i izvorne recepture

Novi proizvod mljekare Meggle: Ayran domaće kvalitete i izvorne recepture

Osluškujući potrebe tržišta, Meggle BiH na našu trpezu donosi novi proizvod. Osvježavajući i hranjivi Meggle Ayran je kombinacija izvorne recepture i domaće sirovine. Stručnjaci mljekare Meggle u Bihaću su mjesecima radili na recepturi ovog proizvoda , kako bi svojim vjernim kupcima ponudili novu deliciju, obavijenu daškom orijenta.

Brojni pozitivni učinci

Naš tim je sa velikom pažnjom i posvećenošću radio na proizvodnji Ayrana, koji se u svijetu tradicionalno proizvodi preko 2000 godina. Nismo željeli lansirati proizvod sve dok nismo uspjeli napraviti Ayran sa izvornom recepturom. Iako ovakva vrsta pića nije karakteristična za naše područje, njegova konzumacija je u porastu. Dosta vremena smo proveli istražujući strane kulture, i njihov način pripreme ovog napitka, navode u Meggle timu, te dodaju: “Nakon brojnih testiranja sa ponosom možemo ponuditi originalni Ayran, domaće proizvodnje za koji vjerujemo da će brzo pronaći svoj put do domova naših kupaca”.

Osim Turske, gdje se smatra nacionalnim pićem, Ayran se može pronaći i u Azerbejdžanu, Bugarskoj, Grčkoj, a popularan je i na cijelom Bliskom istoku.

Ayran je osvježavajuće piće koje se dobiva miješanjem jogurta, hladne vode i soli. Zbog svoje osnovne baze jogurta, Ayran ima brojne pozitivne učinke. Najveća blagodat ovog osvježavajućeg pića je u tome što učinkovito pomaže kod dehidracije. Posebno u vrućim ljetnim danima kada imamo povećanu potrebu za konzumacijom tečnosti. Zbog visokih temperatura naše tijelo gubi potrebnu sol i prelazi u stanje dehidracije. A upravo nam Ayran pomaže da nadoknadimo izgubljenu sol iz organizma.

Izvor proteina, minerala i vitamina

Ayran pomaže i kod najrazličitijih probavnih smetnji, kao i kod poremećene crijevne mikroflore. Odličan je izvor proteina, minerala i vitamina. A svi oni koji ne podnose mlijeko, odnosno ne mogu probaviti mliječni šećer laktozu, bez problema mogu uživati u hranjivom Ayranu.

Na policama marketa već se može pronaći pakiranje od 1L, a najavljeno je i praktično pakiranje u čašici od 180 gr.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)