Home / After Work / Zanimljivosti / Nove mogučnosti na Facebooku

Nove mogučnosti na Facebooku

Facebook je krajem prošle i početkom ove godine uveo više novih opcija i mogućnosti. Ovo su neke s kojima treba da se upoznate.

Višejezično objavljivanje Facebook je uveo novu opciju koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete je aktivirati ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow. Jezik koji je odabran kao početna postavka biće odmah prikazan, ali možete odabrati i neki drugi na padajućem meniju.

Odigrajte partiju šaha Facebook je nedavno integrisao šah u aplikaciju Messenger. Možda će vas to malo zbuniti jer ćete morati da igrate slanjem tekstualnih uputa na @fbchess, ali je odličan način za ubijanje viška vremena s prijateljem koji takođe koristi Messenger.

Privatno odgovorite na komentare Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta opcija bi trebalo da se pojavi odmah uz dugme “reply” na nekom komentaru. Poruka koju ćete poslati biće povezana s izvornim sadržajem.

Dopunite podatke u korisničkom profilu Ova opcija je trenutno još u fazi uvođenja na globalnom nivou, pa je moguće da vam još nije dostupna. Ponudiće vam prostor za 101 slovni znak u polju iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati ko ste. Taj opis može biti javno vidljiv, a možete mu dodati i do pet fotografija koje će se pojavljivati u levom stupcu vašeg Timelinea.

Pričajte muzičke priče Music Stories zasad je dostupan samo za iOS, ali će se uskoro pojaviti i verzija prilagođena drugim operativnim sistemima. Omogućava deljenje muzičkih isečaka u trajanju od 30 sekundi sa servisa za streaming kao što su Spotify, Apple Music, NPR, Deezer…

Local Insights for Businesses Nova grupa opcija trebalo bi da olakša korištenje Facebooka za poboljšanje poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, saznati koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše prodavnice, kafića, restorana ili hotela i dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje ciljati potencijalne kupce i korisnike oglasima.

Izvor(NN/tportal.hr)

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)