Home / Vijesti / Svijet / Na Wall Streetu vlada oprez, cijene nafte pale
b_160220003

Na Wall Streetu vlada oprez, cijene nafte pale

Na Wall Streetu su u petak berzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer se trgovalo oprezno zbog pada cijena nafte i anemičnih poslovnih rezultata nekoliko kompanija.

Dow Jones skliznuo je 21 bod, ili 0,13 posto, na 16.391 bod, dok je S&P 500 ostao nepromijenjen na 1.917 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,38 posto, na 4.504 boda, javljaju agencije.

Nakon snažnog rasta cijena dionica na početku sedmice, posljednjih dana na tržištu vlada oprez, ponajviše zbog toga što su cijene nafte ponovno u silaznoj putanji.

Početkom sedmice cijene ‘crnog zlata’ snažno su porasle, nakon vijesti da je nekoliko najvećih svjetskih proizvođača postiglo dogovor o zadržavanju proizvodnje na nivoima od januara, no posljednjih dana entuzijazam ulagača sasvim je splasnuo.

Jučer su cijene nafte pale više od 3,5 posto, što je pritisnulo dionice u energetskom sektoru, koji je izgubio 0,4 posto.

Premda se posljednjih dana na Wall Streetu trguje oprezno, berzovni su indeksi, zahvaljujući snažnom skoku u utorak i srijedu, zabilježili najveći sedmični skok u ovoj godini.

izvor/Fena/

poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Heder

POLICIJA OPKOLILA NJENU KUĆU: SLAVNA AMERIČKA GLUMICA POKUŠALA DA SE UBIJE!

Heder Loklir, kako pišu strani mediji, pokušala je da sebi oduzme život, posle čega je prebačena na …

Loading...