Home / After Work / Zanimljivosti / AMERIČKI ANALITIČARI: 10 šokantnih predviđanja koja će se ostvariti u narednoj deceniji

AMERIČKI ANALITIČARI: 10 šokantnih predviđanja koja će se ostvariti u narednoj deceniji

Firma za procenu rizika, Tomson Rojters, objavila je deset predviđanja za 2025. godinu koji se baziraju na analizi naučnih patenata i literature. Izveštaj predviđa kako će se razviti nauka i tehnologija u narednoj deceniji.

U izveštaju analitičari navode da će sve biti digitalno: “Od najmanjih ličnih stvari do najvećih kontinenata, sve i svugde će biti digitalno povezano”.

OPADANJE DEMENCIJE

Više naučno-istraživačkih sredstava, to jest novca, biće uložena u proučavanje demencije i samim tim će se smanjiti broj obolelih.

SUNCE – IZVOR ENERGIJE

Naučnici predviđaju da će proces prikupljanja, prerade i čuvanja sunčeve energije biti znatno napredniji i efikasniji, i da će većina svetske populacije koristiti solarne izvore kao primarne.

SMANJENJE BROJA DIJABETIČARA

Ljudski genom će biti modifikovan i sprečavaće nastanak bolesti kao što je primarni dijabetes, a samim tim smanjiće se broj insulin-zavisnih bolesnika od dijabetesa.

NEĆE BITI NESTAŠICE HRANE

Zahvaljujući napretku i modernim tehnologijama u poljoprivredi, nedostatak hrane i promena cena namirnica postaće stvar prošlosti.

VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ

Lagane letelice i nove tehnologije baterija omogućiće prevoz vozila, na kopnu i u vazduhu. Postojaće mikro -komercijalni avioni, a dobijanje dozvole za pilote biće normalno za svakog pojedinca.

DIGITALNA ERA

Od automobila do kuća, koji reaguju na svaku vašu želju, do aparata koji “misle svojom glavom”, sve što nas okružuje biće digitalizovano.

KVANTNO TELEPORTOVANJE

Iako do 2025. ljudi neće moći da se teleportuju kroz prostor, kvantna teleportacija postaće stvarnost i uobičajena pojava, što će omogućiti istraživanje “egzotičnih” oblika materije.

PROIZVODI OD PLASTIKE SU PROŠLOST

Plastične kese, flaše i generalno proizvodi od plastike i naftnih prerađevina, biće zabranjeni. Biorazgradiva pakovanja na bazi celuloze će biti uobičajena norma.

BLAŽE NUSPOJAVE TOKOM LEČENJA

Razvoj lekova biće mnogo precizniji, a vezivaće specifične proteine i koristiti antitela da bi se smanjili efekti toksičnih hemikalija kod pacijenata koji se leče od raka.

MAPIRANJE DNK PO ROĐENJU

Evolucija nanotehnologije, zajedno sa rasprostranjenim tehnologijama “Velikih podataka” koji obuhvataju podatke o različitim ljudima, učiniće mapiranje DNK na rođenju standardnom procedurom. Preventivni lekarski pregledi biće obavezni jednom godišnje.

Izvor/Telegraf.rs/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)