Home / After Work / LifeStyle / BMW predstavio M760i xDrive

BMW predstavio M760i xDrive

BMW je pred skoru ženevsku premijeru objavio prve fotografije i tehničke podatke o modelu M760i xDrive. Riječ je o high-performance modelu s nekoliko vizualnih i tehničkih dorada koje će ga odvojiti od standardne ponude.

Prije svega tu su razni dodaci agresivnijeg body kita uključujući i stražnji spojler, kao i sportski ispuh, jedinstveni 20-colni lakometalni naplaci s michelinovim Pilot Super Sport gumama i sl. Također, ovaj je model opremljen i s nekoliko različitih ukrasa vanjštine i interijera, poput sportskog upravljača, novih pedala, osvijetljenih obloga pragova, dorađenog središnjeg stupa i sl.

Najzanimljiviji je svakako 6,6-litreni M Performance TwinTurbo V12 snage 600 KS pri 5500 o/min i najvećeg okretnog momenta od 800 Nm dostupnog već od 1500 o/min. Ovaj je pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Sve će to biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,9 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Na kraju svakako vrijedi spomenuti i dorađeni zračni ovjes sa sustavima Active Comfort Drive i Road Preview, a tu je i sustav Active Steering koji prema potrebi zakreće stražnje kotače kako bi se poboljšala upravljivost vozila. Također, osnažen je i kočnički sustav.

Službena premijera će se održati na ženevskom auto salonu, a prve isporuke će krenuti nedugo zatim.

Izvor/informacije/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)