Home / After Work / Sport / BRUTALNA DOMINACIJA:Đoković rasturio MarejA za 6.titulu na Australijan openu!

BRUTALNA DOMINACIJA:Đoković rasturio MarejA za 6.titulu na Australijan openu!

Nastavlja Novak Đoković da trasira sebi put ka zvanju najboljeg tenisera svih vremena! U finalu Australijan opena je 22. put u 31. okršaju savladao Endija Mareja i došao do svoje 11. gren slem titule – 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Titule u Melburnu možda nisu novost, pogotovo kada se uzme u obzir da je prvi gren slem sezone mesto na kojem je šest puta podizao pehar (izjednačio se sa Rojem Emersonom po broju pehara u Australiji), ali je ovaj trofej i te kako poseban. Najviše zbog stvari koje su se dešavale van terena. Počevši od greške prilikom izgovora imena našeg igrača (NovaCk), preko apsurdnih optužbi engleskih medija da je Nole nameštao mečeve, pa sve do propusta organizatora koji su „isekli“ Đokovića u oproštajnom videu Lejtona Hjuita.

Sa svim tim se srpski as izborio i još jednom pokazao zbog čega je toliko dugo u svetskom vrhu i zbog čega ne planira da se odatle skloni u skorije vreme.

Duel sa Endijem je bio onakav kako se i očekivalo, bilo je dosta grešaka, mnogo dugih poena, malo vinera, a Novak je u reprizi prošlogodišnjeg finala još jednom pobedom dokazao da je odavno „ušao u glavu“ Britanca.

Prvi set je bio idealan, onakav kakvom se ni najveći navijači srpskog igrača nisu nadali, završen je posle tačno pola sata, sa samo jednim izgubljenim gemom (6:1). Posle takvog seta,, jasno je bilo da su šanse da se tako nešto ponovi u drugom veoma male.

Upravo to se i dogodilo, usledio je pravi maratonski set od 80 minuta u kojem su i jedan i drugi imali svoje šanse, ali je još jednom Novakova „glava“ bila presudni faktor i onda kada je bilo najpotrebnije je Srbin pokazao svoj najbolji tenis (7:5).

Već na startu trećeg seta je Nole napravio brejk i odmah došao do željene prednosti, ali nije uspeo da je zadrži. U šestom gemu je napravio par grešaka i omogućio protivniku da se u potpunosti vrati u meč (3:3). U narednih šest gemova nije bilo prevelikih uzbuđenja pa je taj-brejk rešio pitanje osvajača seta.

Odlučujući gem je započeo duplom greškom Mareja, a Novak je zatim dobro servirao i potvrdio prednost. Potom je Endi ponovo morao da rizikuje, napravio novu duplu servis grešku i poklonio novi poen srpskom igraču (4:1). Đoković je odlično zatim servirao i došao do pet meč lopti. Britanac je prvu spasio asom, a kod druge je Novak forhend poslao u aut.  Ali, ono što nije realizovao na servis rivala, jeste na svoj i sedmim asom je potvrdio dominaciju u Melburnu – 7:3!

Izvor/balkanspress.rs/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)