Home / After Work / Facebook se izvinio djevojci Isis kojoj je zbog imena blokiran profil

Facebook se izvinio djevojci Isis kojoj je zbog imena blokiran profil

Kompanija Facebook je uputila izvinjenje djevojci Isis Anchalee, čiji je profil na ovoj društvenoj mreži blokiran zbog njenog imena.

Facebookov tim je blokirao profil ne želeći vjerovati da se mlada inžinjerka iz San Francisca zaista zove Isis. Njeno ime su u Facebooku povezali s nazivom terorističke grupe ISIS (IDIL).

Profil mlade Isis je blokiran tri puta, a sada je napokon sve provjereno i profil je dozvoljen nakon što je Facebooku poslala kopiju svog pasoša.

Facebook se javno izvinio zbog neugodnosti koje je prouzrokovao.

Sličnih slučajeva je bilo i u proteklom periodu. Muškarac koji je imao istetovirano ime svoje djevojke Isis dobio je otkaz. U septembru je vlasnik prodavnice u SAD-u morao dokazivati da nema veze s terorističkom grupom, a u novembru je kompanija Nutella odbila napraviti unikatnu teglu Nutelle s imenom djevojke Isis.

Ovo ne bi bilo čudno da ime Isis ne postoji već veoma dugo, a potječe još iz antičkog Egipta. Nažalost, ime se danas povezuje s terorističkom grupom koja sije smrt na Bliskom istoku i vrši terorističke napade širom svijeta.

izvor/klix/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)