Home / Vijesti / BiH / Nihad Imamović ponudio 12 miliona KM za “Agrokomerc”

Nihad Imamović ponudio 12 miliona KM za “Agrokomerc”

Na aukciji prodaje prehrambene industrije “Agrokomerca” u Velikoj Kladuši, čija je početna cijena 3.086.216 KM prijavilo se više zainteresiranih kupaca, a jedan od njih je i sarajevski privrednik Nihad Imamović, vlasnik firme “EIN Natural”.

Za srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta Imamović je ponudio čak 12 miliona KM, na usmenom javnom nadmetanju, održanom u petak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Na osnovu ove vrtoglave cifre, pojedini domaći mediji pisali su da je Imamović novi vlasnik “Agrokomrca”, što on u razgovoru za “Avazov” portal nije potvrdio.

– To ništa nije završeno. Nisam novi vlasnik “Agrokomerca”, ne znam otkud ta informacija u medijima. Vjerovatno na osnovu cifre koju sam ja ponudio u odnosu na ostale. U svakom slučaju, za nekih 15 dana bit će gotova privatizacija “Agrokomerca” te će se znati i novi vlasnik – kazao je Imamović.

Osim Imamovića za “Agrokomerc” je bila zainteresirana i sarajevska firma “Silsila” koja je ponudila 5,2 miliona KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 miliona KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose.

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna. Zajedno sa Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding, no moćnu poziciju generalnog direktora u ovoj kompaniji, zamijenio mirnim penzionerskim životom.

Nakon 2011. povukao se u penziju, ali poduzetnički duh nije dugo mirovao pa je sa saradnikom iz bivše kompanije Emirom Ahmetagićem pokrenuo proizvodnju prirodnih sokova koji se na policama marketa mogu naći pod jednostavnom etiketom “Sok”.

Radi se o sokovima kompanije “EIN Natural”, koja se bavi uzgojem, proizvodnjom i trgovinom najkvalitetnijih sokova od voća i povrća, a koji su vrlo brzo osvojili bh. tržište.

Ovim poslovnim poduhvatom Imamović je naišao samo na odobravanje. U Velikoj Kladuši pozdravljaju ovaj potez te očekuju nova ulaganja, više radnih mjesta i vjeruju u preporod bivšeg prehrambenog giganta.

 

izvor/vijesti.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)