Home / After Work / Namirnice koje čine čuda za seksualni život
jabuke-696x456

Namirnice koje čine čuda za seksualni život

Muškarci koji konzumiraju hranu bogatu flavonoidima imaju znatno manje šanse da se suoče sa neuspjehom u krevetu, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu “American Journal of Clinical Nutritiony”. Manje čak i od muškaraca koji redovno vježbaju, navode stručnjaci.

U studiji je učestvovalo 25.000 muškaraca, a analizirani su podaci od 1986. godine do danas. Oko 36 posto muškaraca prijavilo je probleme sa postizanjem erekcije, a istraživači sa Harvarda i Univerziteta Istočne Anglije u Velikoj Britaniji ustanovili su da su muškarci koji su konzumirali najveće količine flavonoida imali devet do jedanaest posto manje šanse za javljanje erektilne disfunkcije u odnosu na muškarce koji su najmanje u svoj organizam unosili flavonoide.

Pozitivno dejstvo bilo je najizraženije kada su muškarci konzumirali hranu sa tri tipa flavonoida: antocijaninima, flavonima i flavanonima. Njih pretežno sadrže jagode, borovnice, crveno vino, jabuke, kruške i citrusno voće.

Vodeći stručnjak Aedin Cassidy preporučuje unos od nekoliko porcija ovih namirnica sedmičnno.

Njihovo blagotvorno dejstvo na seksualni život dodatno pojačava bavljenje fizičkim aktivnostima, koje pospješuju protok krvi kroz organizam.

Izvor/fokus.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

siromah

SIROMAŠNOG MOMKA ODBILA KĆERKA MILIONERA: KADA SU SE SRELI 10 GODINA KASNIJE VIDJELA JE DA ..

I pored činjenice što je bio brutalno odbijen, iz nekog posebnog razloga, momak nije mogao …

Loading...