Home / After Work / Znanstvenici iz Švicarske upozoravaju:

Znanstvenici iz Švicarske upozoravaju:

kosa će biti gušća za 67% zahvaljujući novom tretmanu

Novi tretman za gušću kosu za žene i muškarce je preokret, na koji smo čekali godinama. To je antidotom za gubitak kose, prorjeđenje kose kao i pogoršanje kondicije kose – ne sumnjaju švicarski kozmetolozi. Njihov inovativan pristup regeneraciji korijena kose omogućuje u mjesec dana dobiti frizuru gušću čak i o 67%.

Nova formula svoj uspjeh duguje preciznoj i dubokoj analizi uzroka prestanka rasta kose. Kozmetičari i triholozi (stručnjak za njegu i bolest kose) s Instituta za Higijenu i Ljepotu u Zürichu su otkrili da je za proces ispadanja kose odgovoran poremećaj telogene faze kada vlas uđe u stanje odmora. Njihova otkrića su potvrđena u klinički kontroliranim testovima. U Hrvatskoj novi lijek je između ostalog probala i naša čitateljica – gđa Kristina Valjavec (53 I.) iz Delnica.

“Kada sam naglo izgubila većinu kose, bila sam slomljena, sramila sam se izaći iz kuće”

Krivac za gubitak kose i njezino prorjeđivanje je poremećaj telogene faze vlasi. U toj fazi matične stanice su osobito osjetljive na hormonalne promjene, utjecaje gena i jaki stres. U više slučajeva, ovi poremećaji uzrokuju prestanak proizvodnje graditelja kose. Umjesto obnavljanja i ulaska u sljedeću fazu obnove vlasi (slika 1.) – počinju umirati od gladi. Ukratko, vlasi postaju tanke, lomljive dok ne počnu ispadati. To je upravo ono od čega se sastoji otkriće švicarskih znanstvenika.

Poremećaj ciklusa između faze odmora vlasa (telogen) i faze rasta (anagen) u potpunosti blokira rast kose. To dovodi to toga da korijen vlasi slabi dok se na kraju ne uspava. Vlasi prestaju rasti. Dolazi do stvaranja lukova kod muškaraca, kosa gubi gustoću, a u velikom broju slučajeva započinje proces gubitka kose (androgeno ili tzv. alopecia areata)

Slika 1. Lijek pojačava mišić uspravljača dlake u anagenoj fazi i još više učvršćuje vlas u falikuli. Zahvaljujući tome, gubitak kose se zaustavlja, a vlasi rastu brže i postaju deblje.

Kozmetolozi iz Züricha su slijedili taj put i otkrili kako stimulirati matične stanice i na taj način vratiti normalan ciklus rasta kose. Pokazalo se da tu ulogu najbolje ispunjava patentiran spoj triju supstanci biljnog podrjetla: ekstraktu iz bajkalske kapljice i ekstraktu iz klica soje i pšenice.

– Djelovanje ovih komponenti je izvanredno i višestrano. Nanešene na kosu i vlasište povećavaju aktivnost matičnih stanica. Na taj način lijek produljuje anagenu fazu rasta vlasi i ojačava mišić koji drži korijen vlasi u fikuli – tumači dr Alexander Fischer, direktor Instituta za Higijenu i Ljepotu– ustanovili smo da se najkorisniji stupanj tih obnavljajućih supstanci nalazi u preparatu Vivèse Senso Duo Oil – dodaje dr Fischer.

           prije                                               poslije

Slika 2. Mikroskopski prikaz fikula vlasi. Na slici “poslije” vidi se ojačani korijen i dlaka vlasi – zahvaljujući tome, vlas raste deblja i otporna je na ispadanje.

Sljedećim korakom – nakon zaustavljanja ispadanja vlasi – dolazi do poticanja rasta odnosno bujne kose. Za taj proces služi kompleks od 30 supstanci koje se nalaze u sastavu lijekaVivèse Senso Duo Oil. Njima pripada, između ostaloga kofein koji blokira hormon DHT, uzročnika gubljenja kose muškoga tipa. To izravno utječe na povećanje broja zdravih i jakih vlasi.

Kompleks znanstveno obrađenih sastojaka čini ne samo da lijek učinkovito sprječava proces gubitka i prorjeđivanja kose već također brani fikulu od ponovnog oštećenja u telogenoj fazi. Učinkovitost te metode potvrđuje gđa Kristina.

“Kosa je počela rasti nevjerojatnom brzinom. Brzo je postala jaka i gusta”

U receptu preparata Vivèse Senso Duo Oil patentiran spoj bajkalske kapljice s klicama soje i pšenice su po prvi put korištene zato što je njihovo djelovanje na rast kose utvrđeno tek nekoliko mjeseci prije. Istraživanja in vivo (na živim organizmima) su pokazala da nakon mjesec dana korištenja lijeka, čak do 97% osoba je primijetilo izrazito gušću kosu i jače učvršćivanje vlasi u fikulama.

PRIJE                                  POSLIJE

Slika 3.Intenzivno gušća kosa na mjestima upotrebeVivèse Senso Duo Oil kod jednog ispitanika

Novi lijek Vivèse Senso Duo Oil je jako brzo dobio priznanje kozmetologa i dermatologa na Zapadu Europe i SAD-u. Potvrdili su da nakon mjesečne primjene lijeka, osobe su stekle do 67% gušću kosu.

Odnedavno lijek Vivèse Senso Duo Oil je dostupan i u Hrvatskoj gdje dobiva sve veću popularnost. Njegova znanstveno potvrđena učinkovitost preporučuje lijek ženama i muškarcima koji imaju problema s tankom kosom te gubitkom kose. Gospođa Kristina potvrđuje:

“U zrcalu vidim nasmijanu ženu, koja konačno ima lijepu i zdravu kosu”

Samo za naše Čitatelje proizvođač Vivèse Senso Duo Oil je pripremio jedinstvenu ponudu. Samo danas će nova metoda biti dostupna po nižoj cijeni, kao on-line pretprodaja.

informacije na :http://originalsalesshop.com/385/zdravlje/vivese-senso-duo/

poslovnidnevnik.ba/World of Science

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)