Home / Vijesti / Svijet / Prodajte sve….

Prodajte sve….

“The Royal Bank of Scotland” savjetuje svojim klijentima da se pripreme za ”kataklizmičke godine” jer, prema analizi banke, glavne burze mogle bi da potonu s padom vrijednosti za petinu, a cijena nafte može pasti na čak 16 dolara za barel, prenose britanski mediji.

”Sve osim kvalitetnih obveznica prodajte. Riječ je o povratku kapitala, a ne vraćanju na kapital. U prepunoj sali, izlazna vrata su uvijek mala”, rekao je tim banke, prenosi Avaz.

Analitičari ove banke upozoravaju da se tržišta ponašaju isto kao pred krizu 2008. godine.

”Kina je pokrenula veliku lavinu svojim korekcijama. Imaju vrlo visoka razina duga s obzirom na to da su tržite u razvoju. Gomilaju dug nevjerojatnom brzinom. Akcije i krediti postali su vrlo opasni, a mi smo u posljednje dvije godine tek počeli da se oporavljamo”, istaknuo je Andrew Roberts, glavni analitičar banke.

Dodao je i kako se svjetska trgovina i obim kredita smanjuju, što je “loš koktel za korporativne bilance i zarade po akcijama”.

To je posebno loše, kako ističe, s obzirom na to da je globalni dug dostigao rekordne razine. Roberts predviđa da će europske i akcije na Wall Streetu pasti 10 do 20 posto ove godine dok će londonski indeksi potonuti još niže.

”Nafta će pasti na oko 26 dolara po barelu, da bi u nekom trenutku dostigla razinu od 16 dolara. Naše prognoze su da se to neće dogoditi ove godine, ali nije ni daleko”, rekao je Roberts.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)