Home / Kompanije i Tenderi / BEZ MILOSTI: Apple u misiji kreiranja električnog automobila otima inženjere i gasi tvrtke

BEZ MILOSTI: Apple u misiji kreiranja električnog automobila otima inženjere i gasi tvrtke

Netko će se pozvati na “kad nekome smrkne, drugome svane” poslovicu, a netko će se sjetiti priče o mački i mišu. Kako god, činjenica je da Apple na svom putu prema kreiranju električnog automobila ne preza pred ničim.

Najnovija iz niza optužbi s kojima se svakodnevno sreću upućena je od strane Dereka Kaufmana, bivšeg šefa bivše tvrtke Mission Motors, koja je imala namjeru proizvoditi električne motore. Bivši su postali jer im je Apple preoteo glavninu radne snage, a time iinovativnost te konkurentnost.

“Mission je imao sjajnu grupu inženjera, specijaliziranih za električna vozila. Apple je to znao i poželio. A što Apple poželi, to i dobije”, rekao je Kaufman za Reuters.

apple-car

Odjel zadužen za Apple Car, okupljen pod nazivom Project Titan, iz dana u dan sve je veći i veći. Pritom Mission Motors nije jedina tvrtka koja je ostala bez najboljih zaposlenika. Proizvođač baterija A123 Systems u veljači ove godine je tužio Apple jer je preoteo njihove glavne inženjere. Čak je i šef Tesla Motorsa prije nekoliko dana priznao kako su zaposlenici koje je otpustio završili u Appleu, vjerojatno u Project Titanu.

Iako iz Apple ne žele potvrditi rad na električnom automobilu, svakim danom sve je više dokaza o tome. Čak je i šef Applea Tim Cook ovog tjedna iz New Yorka poručio kako automobilsku industriju očekuje “ogromna promjena”.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)