Home / Kompanije i Tenderi / Aston Martin gradi pogon u Makedoniji

Aston Martin gradi pogon u Makedoniji

Britanski proizvođač luksuznih automobila “Aston Martin” razmišlja o Makedoniji kao mogućoj destinaciji za izgradnju nove fabrike, izjavili su izvori upoznati sa situacijom, javlja Reuters.

10564Kompanija, koja je pre nekoliko mjeseci napravila listu 19 potencijalnih destinacija, svela je taj spisak na dvije lokacije u Britaniji, zatim na jednu destinaciju u američkoj saveznoj državi Alabama i jednu na Bliskom istoku, kazali su ti                                                         izvori Reutersu u decembru.
Međutim, prema istim izvorima, u posljednjih nekoliko nedjelja je bivša jugoslovenska republika, kako navodi Reuters, dostavila poboljšanu ponudu britanskom proizvođaču automobila, koji je prethodno saopštio da će svaka potencijalna finansijska podrška biti važan činilac prilikom izbora destinacije.

“Makedonija je najnoviji kandidat koji je ranije već bio odbačen”, rekao je jedan od izvora, dodajući da su se “oni ponovo javili sa boljom ponudom”.
Visoki funkcioner u vladi u Skoplju, koji nije želio da bude imenovan, potvrdio je da je Makedonija u trci. “Napravili smo dobru ponudu”, rekao je on, ne dajući nikakve detalje.
Makedonska vlada i britanski proizvođač automobila odbili su da daju komentar za Reuters.
“Aston Martin”, čiji su vlasnici italijanska privatna akcionarska grupa Investindustrial i kuvajtska grupa Teyara Capital, trebalo bi da donesu odluku u narednih nekoliko nedjelja.
Proizvođač automobila, čuven po sportskom modelu DB5 koji je vozio Džejms Bond, namjerava da učetvorostruči ukupan obim proizvodnje na oko 15.000 automobila do kraja decenije i da pravi svoj novi krosover model DBX u novoj fabrici.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)