Home / Kompanije i Tenderi / Nokia se vraća na velika vrata

Nokia se vraća na velika vrata

Ponuda finskog telekomunikacionog giganta Nokije u vezi sa 15,6 milijardi eura vrijednim preuzimanjem kompanije Alcatel-Lucent dobila je “zeleno svjetlo”.

Nakon što su francuski regulatorni organi dali odobrenje otvoren je put za integraciju dva dobavljača telekomunikacione opreme, piše američki list Wall Street Journal.

“Srećni smo što je naša ponuda bila uspješna, i što investitori Alcatel-Lucenta imaju vjere u budućnost ujedinjene kompanije”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Nokije, Radživa Surija, prenosi agencija Frans pres.

Iz Nokije je saopšteno da će dvije kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Evropi dobile dozvolu za spajanje, početi da 14. januara posluju kao operativno udružena grupacija, navodi list.

Prema saopštenju francuskog berzanskog regulatora AMF, Nokia sada posjeduje kontrolni udio od 70,52 odsto akcijskog kapitala u Alcatel-Lucentu.

U okviru javne ponude akcije okončane 23. decembra, Nokia je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alcatel-Lucenta, prenosi agencija Frans pres.

Podsjetimo, Nokiju je skinula sa “trona” pojava smartfona na tržištu, kao i jačanje Applea i Samsunga, a nedavno je ovaj finski gigant objavio da je započo pripreme za izradu novog mobilnog telefona koji planira da plasira na tržište krajem 2016. godine.

izvor/B92/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)