Home / Vijesti / BiH / Posao za 517 nezaposlenih osoba kroz program podrške za male biznise

Posao za 517 nezaposlenih osoba kroz program podrške za male biznise

Vlada je danas usvojila Listu aplikanata koji ispunjavaju uslove za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja 2015. godina iz Javnog poziva od 06.07.2015. godine, po Programu mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2015. godini.

Za ovaj program obezbijeđeno je 6.204.000 KM, a 517 odobrenih aplikanta, nezaposlenih osoba sa evidencije ove Službe će, nakon što prođu obuku za poduzetništvo, krenuti u realizaciju svojih “malih biznisa”. Služba za zapošljavanje KS će zaključiti ugovore o realizaciji Programa sufinansiranja samozapošljavanja sa ovim poduzetnicima te će u narednih 20 mjeseci refundirati mjesečne plaće u iznosu od 600 KM i uplatiti propisane doprinose.

Među djelatnostima koja su podržana u ovom Programu su uslužne i proizvodne djelatnosti u oblasti poljoprivrede-staklenici i uzgoj bobičastog voća, pčelarstvo, stočarstvo, te saloni za uljepšavanje, trgovina, računovodstvo, usluge autoprijevoza, molerske i keramičarske usluge, kućne radinosti.

Lista aplikanata koji su dobili ovu finansijsku podršku bit će objavljena na web stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

izvor/vlada KS/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)