Home / Kapital / Bankarstvo / Banka Srpske: Blokirano 150 miliona maraka depozita

Banka Srpske: Blokirano 150 miliona maraka depozita

Ukupni depoziti Banke Srpske iznose 149,5 miliona KM, od čega depoziti fizičkih lica i privatnih preduzeća iznose oko 61,9 miliona KM.

Neto bilansna aktiva Banke Srpske iznosi 230,3 miliona KM, od čega stanje novčanih sredstava iznosi 20,9 miliona KM i ono odgovara knjigovodstvenim evidencijama.

Privremeni upravnik Banke Srpske Petar Mićić pokrenuo je proceduru angažovanja eksternog revizora koji će izvršiti reviziju finansijskih izvještaja za 2015. godinu u ovoj banci. Nalaz revizora trebao bi da bude iskazan sa preliminarnim podacima na dan 31. 12. 2015. godine i kompletiran do 16. januara sljedeće godine. Posebna pažnja revizora biće posvećena kvalitetu kreditnog portfolia, odnosno nedostajućih rezervi po regulatornom zahtjevu.

Mićić je naglasio da je juče uspostavljen platni promet u Banci, odnosno da su svi prilivi od 17. novembra 2015. godine sada raspoloživi klijentima, dok depoziti zatečeni na dan uvođenja privremene uprave ostaju blokirani do prijedloga konačnog rješenja.

“Depoziti fizičkih i pravnih lica osigurani su kod Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine do iznosa od 50.000,00 KM po deponentu zajedno sa pripadajućim kamatama koje se uredno pripisuju i u toku trajanja privremene uprave. Pozivam akcionare Banke da do 14. decembra dostave plan aktivnosti za sprovođenje mjera za otklanjanje nepravilnosti u poslovanju Banke i poboljšanje njenog finansijskog stanja”, istakao je Mićić.

izvor-atv-

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)