Home / Vijesti / BiH / BJEŽIM I KAD NISAM KRIV: NOVI ANIMIRANI FILM BERINA TUZLIĆA

BJEŽIM I KAD NISAM KRIV: NOVI ANIMIRANI FILM BERINA TUZLIĆA

Berin Tuzlić, poznati bosankohercegovački animator i strip crtač, predstavlja novi animirani film Bježim i kad nisam kriv.

Novi uradak Berina Tuzlića obilježen je u njemu poznatom tonu – simboličnim naslovom. Naizgled, jednostavan i kratak Bježim i kad nisam kriv za sobom povlači neka osnovna pitanja današnjice. Simpatični likovi sa svojim pričama, simbolična mjesta i natpisi s dozom ironije i američkim zvijezdama dio su ove priče. Priče kojoj nema kraja jer ako se međusobno ne razumijemo možemo li razumjeti svijet oko sebe?

„Film ‘Bježim i kad nisam kriv’ inspiriran je trenutnom globalnom situacijom. On govori o statusu običnog čovjeka u jednom globalnom tutorstvu i svim njegovim pokušajima da uspostavi normalnu komunikaciju kako bi bio slobodan i zabavio se sa svojim prijateljima, starim i novim U društvu kakvo je ono danas komunikacija je takva da je postala preosjetljiva“, izjavljuje Tuzlić.

Tuzlić je sudjelovao sa svojim autorskim radovima na preko 20 međunarodnih festivala širom svijeta: od Francuske, Japana, New Yorka pa do Hiroshime, Isfahana, Kine i u konačnici regije. Trenutno je zaposlen kao kreativni direktor u Via Mediji, vlastitoj agenciji za integrirano tržišno komuniciranje u Bosni i Hercegovini. Poznat je kao osnivač Udruženja za art i vizualne komunikacije PIXEL te obavlja dužnost  Predsjednika ASIFE BIH – svjetskog udruženja animatora.

Režiju, karakter dizajn potpisuje Berin Tuzlić, animaciju Adnan Halvadžija, Adnan Mahinić, Berin Tuzlić i Amila Sabić, zvuk i muziku Haris Ljumanović, a film je snimljen u produkciji Via Medije.

 

objavio/Terzić Almir

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)